Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 18:00

Πολυεθνική ανέλαβε τον εσωτερικό έλεγχο του ΓΝ Πρέβεζας – Αρκετό «παρασκήνιο» γύρω από σημαίνον στέλεχός της – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η σύμβαση που υπογράφηκε ανάμεσα στο διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Νίκο Γεωργάκο και την εταιρεία MAZARS A.E, για τον εσωτερικό έλεγχο του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, σύμφωνα με όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία από το 2011.

Η σύμβαση (μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ), περιλαμβάνει κάθε είδους εσωτερικό έλεγχο (λογιστικά, προμήθειες, συστήματα κίνησης ασθενών, μηχανογράφηση, σύστημα παρουσίας υπαλλήλων, διαχείριση φαρμακείου κ.α.) και το κόστος της παρεχόμενης υπηρεσίας θα είναι περίπου 5.000 ευρώ.

Η εταιρεία MAZARS A.E, είναι μέλος της πολυεθνικής φίρμας που δραστηριοποιείται σε 73 χώρες, ενώ είναι και μέλος μίας παγκόσμιας «συμμαχίας», της Praxity Alliance, της μεγαλύτερης συμμαχίας ανεξάρτητων και μη - συγγενών ελεγκτικών και συμβουλευτικών εταιρειών.

Το 2012, μόλις εντατικοποιήθηκε η πολιτική του εσωτερικού ελέγχου δημόσιων μονάδων υγείας, από την τότε Κυβέρνηση, στελέχη της MAZARS A.E, «κατέκλυσαν» τον ηλεκτρονικό Τύπο με συνεντεύξεις και άρθρα,για να υπερτονίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών της και την ανικανότητα του εσωτερικού ελέγχου από κάποιο δημόσιο φορέα.

Διαφορετική άποψη βέβαια έχουν τα σωματεία των εργαζομένων, τα οποία τονίζουν πως οι εταιρείες που ασκούν τον έλεγχο δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για τις λειτουργείες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

«Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας για παράδειγμα ρωτούσαν για ποιο λόγο κάποιος είναι διπλοβάρδια. Δεν αντιλαμβάνονται για παράδειγμα πως δεν υπάρχει προσωπικό. Τα σωματεία θέλουν τον έλεγχο, αλλά από δημόσιο φορέα που θα είναι και σχετικός με τη λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Έχουμε καταγγείλλει πως είναι μεγάλη σπατάλη χρημάτων για το τίποτα», μας ανέφερε μέλος υγειονομικού σωματείου, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Νίκος Γεωργάκος είπε στο atpreveza πως η διαδικασία αυτή προβλέπεται από το Νόμο και γίνεται με ανάθεση. Είναι μία σύννομη διαδικασία.

Υπάρχει όμως και μπόλικο παρασκήνιο γύρω από την εν λόγω εταιρεία. Ένα από τα διευθυντικά στελέχη της MAZARS A.E, είναι ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, πρώην στέλεχος της ΔΑΠ και της ΔΑΚΕ, ο οποίος έγινε «πρωταγωνιστής» της επικαιρότητας επί Κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν μπούμε στο πρώτο Μνημόνιο.

Ο κ. Κουτούπης επελέγη για τη θέση του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, αλλά επειδή έβριζε την Κυβέρνηση στο facebook, «ξηλώθηκε» μέσα σε 24 ώρες.

Ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, επειδή μήνυσε για εξύβριση τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Κοινωνική πραγματικότητα του 2015 στην Ελλάδα των... συνεχιζόμενων Μνημονίων!

 

 

 

Π.Τ.