Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 00:23

Κρούσματα ληστειών σε ηλικιωμένους ανθρώπους αρκετών μικρών χωριών του Νομού Πρέβεζας

Αρκετά είναι πλέον τα περιστατικά κλοπών ηλικιωμένων ανθρώπων σε μικρά χωριά του Νομού Πρέβεζας, τους τελευταίους μήνες. Ύστατο κρούσμα η «επίσκεψη» αθίγγανων σε τρία σπίτια στον Γαλατά πριν από δύο ημέρες, όπως καταγγέλεται από κατοίκους, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης ή της συλλογής παλαιών σιδηρών αντικειμένων ή της πώλησης πλαστικών καθισμάτων, έκλεψαν τους κατοίκους.

Τους προηγούμενους μήνες είχαν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά, τόσο σε χωριά της Δ.Ε. Ζαλόγγου, όσο και σε ορισμένα της Δ.Ε. Φαναρίου. Μέχρι και στην Πρέβεζα είχαμε ένα ανάλογο κρούσμα, το οποίο αντιλήφθηκε εγκαίρως η αστυνομία και επενέβη.

Υπάρχει ένα σαφές πρόβλημα αστυνόμευσης των περιοχών που προαναφέραμε, καθώς επί παραδείγματι στο Θεσπρωτικό, οι κάτοικοι καταγγέλουν πως η αστυνομική δύναμη στο τοπικό Α.Τ. είναι ελλιπής. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως τα χωριά αυτά εκ των πραγμάτων έχουν ένα «γεωγραφικό μειονέκτημα» μέχρι να καταφθάσουν αστυνομικοί από γειτονικές πόλεις, το οποίο εκμεταλλεύονται οι εν λόγω επιτήδειοι, σε συνδυασμό με την ηλικία των «θυμάτων» τους.

Από την άλλη, ελάχιστα περιστατικά είναι αυτά που καταγγέλονται από τους παθόντες στις αστυνομικές αρχές, κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.