Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 03:18

«Ο Δήμος μάς έχει συνεχώς στο... περίμενε»

Αγανακτισμένοι με τον -όπως υποστηρίζουν- εμπαιγμό τους από την προηγούμενη και τη νυν δημοτική αρχή, είναι κάτοικοι του Υδατόπυργου, οι οποίοι «πνίγονται» στη σκόνη τους καλοκαιρινούς μήνες και στη λάσπη τους χειμερινούς.

Χθες το απόγευμα προχώρησαν σε μία συμβολική διαμαρτυρία, αποκλείοντας με τα αυτοκίνητα τους τις οδούς Σαχτούρη και Καλαβρύτων για κάποια ώρα, στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως ο... κόμπος έφτασε στο «χτένι». Τα τελευταία 7 χρόνια περιμένουν να διαμορφωθούν οι οδοί 4-5 οικοδομικών τετραγώνων (από την Δαβάκη μέχρι και την Αλαμάνας), ωστόσο παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί, δεν έχουν δει... φως. Και κυριολεκτικά δεν έχουν δει φως, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός, ούτε κάδοι απορριμάτων.

Εκ μέρους των κατοίκων η κα Χριστίνα Κριτσιμά (δικηγόρος), δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι θα ενταθούν οι διαδικασίες, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Μας είπαν από το Δήμο ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί, αλλά εμείς μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει καμία εργασία να έχει ξεκινήσει. Έχουμε εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με παλαιότερο υπόμνημά μας στην παρούσα δημοτική αρχή. Τα είχαμε εκθέσει και στην προηγούμενη. Παίρναμε διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινήσει το έργο.

Στη συνέχεια μας είπαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν πιστώσεις. Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τώρα βλέπετε μόνο τη σκόνη, αλλά δεν είναι μόνον αυτή. Το χειμώνα γεμίζουμε λάσπες. Ο χόρος αυτός που είναι προορισμένος για πλατεία, είναι μια μεγάλη λίμνη όλο το χειμώνα. Υπάρχει θέμα με τα καλάμια, με τα κουνούπια, δεν υπάρχουν κάδοι για τα σκουπίδια, δεν υπάρχουν φώτα...

IMG 4973

Γενικότερα δεν υπάρχουν έργα υποδομής. Στο υπόμνημα που είχαμε στείλει τότε, είχαμε πει πως δε θα καταβάλλουμε τα ανταποδοτικά τέλη για το φωτισμό και την καθαριότητα, που δεν έχουμε. Μόνοι μας καθαρίζουμε ό,τι χρειαστεί. Είμαστε μέσα στα χόρτα και έχουμε και μικρά παιδιά. Περιμέναμε μήπως και ξεκινήσει το έργο. Ο Δήμος όμως μας έχει συνεχώς στο... περίμενε».

 

IMG 4974 

 

 

«Διαπιστώνουμε μια πλήρη αδιαφορία»

 

 

Αναφορικά με τη στάση της δημοτικής αρχής, η κα Κριτσιμά, ανέφερε: «Καλέσαμε κατ' επανάληψη και τον Δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, να έρθουν να τους κεράσουμε ένα καφέ, να δουν πού ζούμε και πού παίζουν τα παιδιά μας. Εμείς όταν εγκατασταθήκαμε εδώ, περιμέναμε να γίνουν τα έργα υποδομής. Διαπιστώνουμε μία πλήρη αδιαφορία. Προεκλογικά καλέσαμε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους να δουν τον Υδατόπυργο και να ενημερώσουν και τους κατοίκους.

Με τον νυν Δήμαρχο όσες φορές κι αν ήρθαμε σε επαφή, μας είπε ότι περιμένουν τα χρήματα να έρθουν από το Υπουργείο, γιατί είναι στις ΣΑΤΑ, δεν είναι στο ΕΣΠΑ. Γίνονταν ποδηλατόδρομοι και άλλοι δρόμοι και ο δικός μας δεν γινόταν, γι' αυτό και διαμαρτυρόμαστε. Μας έλεγαν ότι αυτά τα έργα είναι στο ΕΣΠΑ, το δικό σας στη ΣΑΤΑ και γι' αυτό θα περιμένετε.

IMG 4976

Εμείς ζητάμε άμεσα να γίνει. Δε μπορούμε να ανεχθούμε άλο αυτή την κατάσταση».

Μία μητέρα παρενέβη, λέγοντας: «Τα παιδιά μας είναι συνέχεια με κορτιζόνες. Έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τη σκόνη. Έχουμε αγανακτήσει και κάνουμε αυτή την ενέργεια», ενώ στη συνέχεια η κα Κριτσιμά συμπλήρωσε: «Είναι μια πολύ ωραία περιοχή και έχει μείνει υποβαθμισμένη. Θα μπορούσε να γίνει ένα εξαιρετικό σημείο της Πρέβεζας, γιατί έχει χαμηλό συντελεστή δόμησης, διώροφα, αυλίτσες. Ωραίους χώρους για πλατείες και πράσινο. Το χειμώνα έχουμε πλημμύρες και ο δρόμος αποκτά τεράστιες λακούβες. Προκαλούνται τεράστιες ζημιές και στα αυτοκίνητά μας».

IMG 4985

Σαφώς και δεν είναι ωραίο θέαμα, μια περιοχή που πλέον θεωρείται εντός του ιστού της πόλεως, να δίνει εικόνα... δρόμου του επαρχιακού δικτύου. Άμεσα θα πρέπει να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων, καθώς μάλλον περίμεναν αρκετά.

 

IMG 4978