Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 03:08

Οι νέοι αγρότες για την τυροκόμηση και την αγροτική επιχειρηματικότητα στο Λούρο

Η τυροκόμηση από μικρούς κτηνοτρόφους, ο αγροτουρισμός και η αγροτική επιχειρηματικότητα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Λούρο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας συνεχίζει την δυναμική κοινωνική παρέμβασή της, μετά την ενημέρωση που είχε κάνει στις για σταβλικές εγκαταστάσεις και για γεωτρήσεις στον Λούρο.

Σύμφωνα με την διοίκηση στη συνάντηση στο Λούρο θα γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης στα θέματα της τυροκόμησης από μικρούς κτηνοτρόφους με την βοήθεια του κ. Δημήτριου Ρουκά, τον Αγροτουρισμό και τα Δημοπρατήρια με την εισήγηση του κ. Ιωάννη Γκλαβάκη και την αγροτική επιχειρηματικότητα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης.

Ο κ Λεωνίδας Ραβανός, πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας, πιστεύει ότι οι αγρότες και κυρίως οι Νέοι Αγρότες, πρέπει να μπορούν νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες από τη πολιτεία διαδικασίες να μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές τα αγροτικά τους προϊόντα, απ’ ευθείας, είτε στην λιανική μέσω των Αγορών Αγροτών, είτε στο εμπόριο, μέσω των Δημοπρατηρίων, που είναι σε όλη την Ευρώπη, πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί.

Ο κ. Ραβανός εξηγεί ότι τα θέμα που τους απασχολούν είναι πολλά και αναμένετε να συζητηθούν στο ετήσιο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στο Ελατοχώρι Πιερίας που θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα: Νέες μορφές συνεργασίας στην ύπαιθρο ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοικτή συζήτηση για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και ανοικτή εκδήλωση με προσανατολισμό το 2020 και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.