Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 00:46

Εφοριακοί Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας: «Καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας προς συναδέλφους - Πρέπει να μπει τέλος στη φορολογική ασυλία κάποιων»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εφοριακών Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, καταγγέλλοντας περιστατικά βίας και ασυλία επιχειρηματιών:

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Δ.Ο.Υ. ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ: ΠΟΕ ΔΟΥ

ΚΟΙΝ: ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ στη Συνεδρίαση της 3-9-2015, αποφάσισε να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας προς τους συναδέλφους που εκτελούν ως εργαζόμενοι την υπηρεσία τους.

Και ως υπηρεσία που είναι υπεύθυνη να συμβάλει με την λειτουργία της στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θέλουμε κατ' αρχάς να τονίσουμε προς κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι είναι και αυτοί εργαζόμενοι και εκτελούν το καθήκον τους ύστερα από εντολές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Είμαστε εργαζόμενοι και προσπαθούμε μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το φορολογικό σύστημα, ώστε να είναι πιο δίκαιο, πιο αποτελεσματικό και πιο αναλογικό.

Πρέπει να κάνουμε γνωστό προς κάθε φορολογούμενο και επιχείρηση ότι η φορολογική ασυλία πρέπει να τελειώσει για να μπορέσει να υπάρξει βελτίωση των δεικτών της οικονομίας. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και οι φορολογούμενοι να έχουν φορολογική συνείδηση και να είναι ευπρεπείς και να συμβάλουν στους φορολογικούς ελέγχους.

- Ο έλεγχος είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει να μπεί τέλος στη φορολογική ασυλία κάποιων. Οι επιχειρήσεις που δημιουργούν προβλήματα στους ελέγχους των υπηρεσιών πρέπει να μπούν σε λίστα από το Υπ. Οικονομικών, και να ελεγχθούν άμεσα με τακτικούς ελέγχους.

- Να δοθεί λύση όπως παράταση του χρόνου παραγραφής ώστε να μην κινδυνεύουν οι συνάδελφοι ελεγκτές.

- Να υπάρχει νομική προστασία έναντι των κινδύνων που δημιουργεί ο φορολογικός έλεγχος αλλά και των συναδέλφων που εργάζονται στα διάφορα τμήματα της Δ.Ο.Υ.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι ακόμη περισσότερο ευγενικοί και να σέβονται τις επιχειρήσεις, διότι και αυτοί περνούν δύσκολες ημέρες λόγω οικονομικής κρίσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΚΙΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».