Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 19:47

Στρατής Βουγέλλης στο atpreveza: «Η παραίτηση είναι... βούτυρο στο ψωμί στα σχέδιά τους...»

Το atpreveza επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, ζητώντας του ένα σχόλιο για την αρνητική τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο και ειδικότερα στην καρδιολογική κλινική.

Ο κ. Βουγέλλης τόνισε:

«Δεν υπάρχει χρόνος. Πρέπει να γίνουν άμεσα συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να αντικατασταθεί η καρδιολόγος που έχει αποσπαστεί με άλλο καρδιολόγο μόνιμο. Η συμπλήρωση των εφημεριών με γιατρό από το ΠΕΔΥ Άρτας είναι ''μπάλωμα'', αναποτελεσματικό και προσωρινό. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, και από την πλευρά μας ως σωματείο θα ζητήσουμε να συναντήσουμε το διοικητή της 6ης ΥΠΕ για να πιέσουμε να λυθούν τα προβλήματα.

Για την καρδιολογική κλινική δύο πράγματα θα πρέπει να γίνουν:

  1. Να καλυφθεί άμεσα το κενό της γιατρού που αποσπάστηκε στο ΓΝ Λευκάδας με άλλο καρδιολόγο.

  2. Να βρεθούν χρήματα ώστε οι επί μήνες απλήρωτες εφημερίες των καρδιολόγων στο ΓΝ Πρέβεζας να καλυφθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

 

Αυτό πρέπει να γίνει για να κρατηθεί η κλινική και το Νοσοκομείο μας. Γιατί η καρδιολογική κλινική αποτελείται από εξαίρετους επιστήμονες και παρά τα δεδομένα προβλήματα, λειτουργούσε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η διοίκηση θα πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι προς όφελος του Νοσοκομείου και όχι να βγάζει το... γινάτι του ο καθένας και να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Θέλω σε όλους τους τόνους να αναφέρω ότι η παραίτηση δεν είναι λύση. Η παραίτηση είναι βούτυρο στο ψωμί, όλων εκείνων που θέλουν και σχεδιάζουν έναν άλλο υγειονομικό χάρτη, ενδεχομένως ένα... λουκέτο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Δεν είναι μόνο η καρδιολογική που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η παθολογική κλινική έχει μόνο δύο γιατρούς, ενώ και το ορθοπαιδικό τμήμα χρειάζεται ενίσχυση.

Συντεταγμένα οι φορείς της Πρέβεζας πρέπει να ενεργήσουν και να διεκδικήσουν να λειτουργήσει το ΓΝ Πρέβεζας καλά στις βασικές του κλινικές».