Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 11:09

Στο 3 σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας

Στο 3 βρίσκεται σήμερα ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας και από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει περιστατικά που μπορεί να προκύψουν από τις συνθήκες καύσωνα και τον αέρα που αναμένεται να επικρατήσει από το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολο Βασδέκη με επικεφαλής του σχεδιασμού τον Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Δημήτριο Στάμο έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών.

Από νωρίς το πρωί υπήρξε επικοινωνία με τους Δήμους έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι ανάλογα, ενώ σε ότι αφορά τον την Πρέβεζα ,και για όσο διάστημα διαρκέσει ο αυξημένος βαθμός επικινδυνότητας, υδροφόρα του Δήμου θα βρίσκεται σταθμευμένη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έτοιμη να συνδράμει στο έργο της εάν χρειαστεί.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όμως και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακης Ενότητας Πρέβεζας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τάσος Σεϊτανιώτης έχει επίσης έρθει σε επαφή με τα τμήματα πολιτικής προστασίας των Δήμων ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που θα επικρατήσει τις επόμενες ώρες.

Η σύσταση που γίνεται προς τους πολίτες είναι να αποφεύγουν για οποιοδήποτε λόγο να ανάβουν φωτιά στο ύπαιθρο ή να εκτελούν εργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Απευθύνεται έκκληση σε όλους δε , να επικοινωνούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στον αριθμό 199 μόλις εντοπίσουν κάποια εστία φωτιάς.