Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 22:06

Ευχάριστα νέα για το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας - Άσχημα για τη φιλαρμονική Λούρου

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα των Συντακτών

Συντάκτης: Μαρία Δήμα

 

Με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου οι αρμόδιες επιτροπές του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκριναν χθες, Δευτέρα, τις τελευταίες 220, κατ’ εξαίρεση, προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του atpreveza ΕΔΩ).

Ειδικότερα, οι τριμελείς επιτροπές του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ενέκριναν την πρόσληψη 128 ατόμων (8μηνης διάρκειας) για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του υπουργείου Οικονομικών (Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης). Εκ των 128 ατόμων, τα 123 είναι εκπαιδευτικοί και οι 5 διοικητικοί υπάλληλοι.

Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 14 καθηγητών μουσικής για το Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».

Επίσης εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός διευθυντή, ενός μαέστρου χορωδίας παραδοσιακής μουσικής και 19 καθηγητών μουσικής για το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Αντίθετα, δεν κρίθηκε αναγκαία, κατά την προεκλογική περίοδο, η πρόσληψη ενός διευθυντή της Φιλαρμονικής Λούρου του εν λόγω δήμου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 καθηγητών μουσικής και 26 καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας.

Οι δικαστές, αντίθετα, απέρριψαν το αίτημα της ίδιας κοινωφελούς επιχείρησης για πρόσληψη πέντε καθηγητών χορού, ενός καθηγητή παραδοσιακών χορών και τεσσάρων καθηγητών εικαστικών.

Τέλος, εγκρίθηκε η πρόσληψη μιας βοηθού βρεφοκόμου για τον παιδικό σταθμό του Δήμου Τήνου κι ενός ατόμου στον Δήμο Σερρών για την υλοποίηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή του Δήμου Petrich της Βουλγαρίας και του Δήμου Σερρών (πρόγραμμα «Sports for all»).