Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 02:19

Διπλασιάστηκε η επισκεψιμότητα στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης!-"Πονάει" το "μηδέν" της Κασσώπης

Διπλάσια ήταν η επισκεψιμότητα στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης για το πρώτο οχτάμηνο του 2015 (Ιανουάριο-Αύγουστο) σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, αποδεικνύοντας και στην πράξη ότι η λειτουργία του Μουσείου μέχρι τις 8 το απόγευμα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

4

Παρά το γεγονός πως το Μουσείο βρίσκεται στο πλέον ακατάλληλο σημείο και μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του ρεπορτάζ του atpreveza.gr 9.569 άτομα επισκέφτηκαν το Μουσείο της Νικόπολης από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2014 οι επισκέπτες έφτασαν τους 4.152.

nekromanteio

Αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα και στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα αφού το πρώτο οχτάμηνο του 2015 καταγράφηκαν 31.621 επισκέψεις, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2014 είχαν επισκεφτεί το Νεκρομαντείο 28.710 άτομα.

Την ίδια στιγμή πάντως το «μηδέν» που καταγράφεται στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης (2.069 την επισκέφτηκαν πέρυσι) προκαλεί προβληματισμό, αφού ο χώρος παρέμεινε κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού.

IMG 8474

Τον περασμένο Μάιο ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Ξυδάκης βρέθηκε στην Πρέβεζα και εντυπωσιάστηκε από την αρχαία Νικόπολη, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Ωστόσο από την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ξυδάκης βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών και το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος και αν βρεθεί στη θέση του θα πρέπει να αντιληφθεί πως το «μπάλωμα» κενών με 5μηνα και 8μηνα δεν αποτελούν λύση.