Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 14:58

Ανακουφίζει τους πληγέντες ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ της Π.Ε. Πρέβεζας το Υπουργείο

Εγκύκλιο με ένδειξη: «Ρύθμιση τρεχουσών και καθυστερούμενων εισφορών ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε οριοθετημένες περιοχές των Περιφερειών Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και επλήγησαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα», απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τον ΟΑΕΕ και σε αυτή υπάρχουν ευεργετικές ρυθμίσεις και για ασφαλισμένους της Π.Ε. Πρέβεζας.

10

Στα πλαίσια στήριξης, ανακούφισης και διευκόλυνσης των ασφαλισμένων που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, η Πολιτεία ενεργοποιεί διατάξεις με τις οποίες:

  • Αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι (6) μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

  • Κεφαλαιοποιούνται οι τρέχουσες και καθυστερούμενες εισφορές, μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα.

 

Η ρύθμιση αφορά τις παρακάτω περιοχές:

 

Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Δ.Κ. Φιλιππιάδος και οι Τ.Κ. Αγ.Γεωργίου, Κερασώνος και Κερασούντος της Δ.Ε. Φιλιππιάδος, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ

Δ.Κ. Καναλακίου και οι Τ.Κ. Αμμουδιάς, Βαλανιδοράχης, Βουβοποτάμου, Θεμέλου, Καστρίου, Κουκκουλίου, Κυψέλης και Μεσοποτάμου της Δ.Ε. Φαναρίου.

 

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται επίσης: «Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλισμένοι που διατηρούν στις πληγείσες περιοχές επαγγελματική στέγη ή δραστηριότητα, που αποδεδειγμένα υπέστη ζημία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τα χρονικά διαστήματα που προαναφέρθηκαν σε κάθε περιοχή».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο.