Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 03:57

Στο «μικροσκόπιο» η Π.Ε. Πρέβεζας για τυχόν «μαϊμού» αναπήρους

Ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει και προεκλογικά όλους τους Έλληνες, ήρθε εκ νέου στο «φως» της δημοσιότητας, έπειτα από αποκαλύψεις που έκανε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος για τα αναπηρικά επιδόματα. Στη «βιομηχανία» απάτης που είχαν στήσει ορισμένοι, απομυζώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως απο τα κρατικά ταμεία, καθώς έδιναν επιδόματα σε «μαϊμού» αναπήρους, εμπλέκεται και το όνομα της Πρέβεζας, σύμφωνα με μεγαλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Η Π.Ε. Πρέβεζας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι ανάμεσα στους πρώην Νομούς, στους οποίους αναλογικά με τον πληθυσμό καταγράφονται υψηλά ποσοστά δικαιούχων στα αναπηρικά επιδόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας, για να διερευνηθεί αν τα στοιχεία δεν παρουσιάζουν «κενά».

Έρευνες επίσης θα γίνουν στο Νομό Ηρακλείου -όπου από τα 5000 άτομα που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα, οι μισοί έχουν δηλώσει βαριά αναπηρία- αλλά και στα Χανιά, τη Ζάκυνθο και τα Γρεβενά.

Ήδη κλιμάκιο του ΙΚΑ βρίσκεται στη Χίο όπου από τους 800 δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων οι 450 παίρνουν επίδομα τυφλότητας.