Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 10:35

Και πάλι σε «αδιέξοδο» η καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πρέβεζας – Με «ευχολόγια» δε λύνονται προβλήματα...

Είχαμε αναφερθεί επισταμένα σε ρεπορτάζ μας για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, η οποία μάλιστα δεν είναι και η μόνη κλινική που έχει ελλείψεις (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

5a37dc0d2bb6cda5917ad3cfe675f3d1 L

Η γιατρός από το ΠΕΔΥ της Άρτας, η οποία είχε ενημερωθεί από την 6η ΥΠΕ πως θα έρχεται στην Πρέβεζα για να καλύπτει κάποιες εφημερίες, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, με αποτέλεσμα στο πρόγραμμα του Οκτωβρίου να υπήρχαν ημέρες εφημεριών, που θα έμεναν ακάλυπτες. Στο μεταξύ οι γιατροί που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην καρδιολογική κλινική εκτελούν περισσότερες εφημερίες από ό,τι προβλέπει ο νόμος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κανόνες ασφαλείας για ένα Νοσοκομείο.

Τελικώς οι ημέρες που έμεναν «κενές» στην εφημερία της καρδιολογικής κλινικής, θα καλυφθούν από την καρδιολόγο που βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Αναγνώστου, ο οποίος υπηρετεί στο ΠΕΔΥ της Πρέβεζας πιθανότατα θα μετακινηθεί για τρεις μήνες στο ΓΝ Πρέβεζας. Πρόκειται βέβαια για μια προσωρινή λύση, που δε δίνει λύση στο αδιέξοδο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως για λίγες ημέρες πρακτικά ανεστάλη η λειτουργία της μονάδας στεφανιαίας νόσου, καθώς δημιουργήθηκε το παραπάνω ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού.

Το έχουμε επισημάνει και πάλι. Με «ευχολόγια» δε λύνονται προβλήματα και θα πρέπει να το έχει κατά νου και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλιώς η «κατάρρευση» έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.