Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 18:32

Η εταιρεία ΣΟΛ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ θα «ξεσκονίσει» τα αρχεία του Δήμου Πρέβεζας για να διερευνύσει αγωγές για έργα

Στις 24 Ιουνίου από τις σελίδες του atpreveza είχατε διαβάσει για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, έπειτα από εισήγηση του Αντιδημάρχου επί των οικονομικών κου Λάζαρου Πιπιλίδη (δείτε: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ορκωτοί Λογιστές έρχονται στο Δήμο Πρέβεζας για να διερευνήσουν έργα και «εργάκια»...), να διερευνυθούν αγωγές που έχουν κατατεθεί κατά του Δήμου Πρέβεζας για υποτειθέμενες εργασίες, προμήθειες και έργα, από Ορκωτούς Λογιστές.

Η εταιρεία ΣΟΛ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, έπειτα από απόφαση που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης, θα αναλάβει το έργο.

Ποια όμως είναι η ΣΟΛ;

Η Σ.Ο.Λ. Α.Ε. Ο.Ε. ιδρύθηκε στις 29 Απριλίου 1993 από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Σώματος Ορκωτών Λογιστών «ΣΟΛ», με σκοπό τη συνέχιση και την επέκταση της δραστηριότητας που άσκησε από το 1956 το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, ως ο αποκλειστικός φορέας του αναγνωρισμένου ελεγκτικολογιστικού επαγγέλματος, σύμφωνα με το ν. 3329/55, η ισχύς του οποίου έληξε την 30/4/93. Σήμερα, ανάμεσα σε περισσότερες από 20 εταιρείες ορκωτών ελεγκτών λογιστών που λειτουργούν στο θεσμικό πλαίσιο του π.δ. 226/92, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί μεταγενέστερα με διάφορες άλλες διατάξεις μέχρι τον τελευταίο ν. 3693/2008.

Η Σ.Ο.Λ. Α.Ε.:

Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών της χώρας και από τις μεγαλύτερες εθνικές εταιρείες ορκωτών ελεγκτών λογιστών της Ευρώπης.

Παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις του ιδιωτικού κυρίως, αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Στελεχώνεται με περισσότερους από 330 ισότιμους μετόχους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, (οι Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές μέλη της ξεπερνούν σε ποσοστό το 55% στο σύνολο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της χώρας) και απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό από ελεγκτές των υπόλοιπων βαθμίδων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.)

Οι ισότιμοι μέτοχοι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές, κατέχουν τον ίδιο αριθμό μετοχών και προέρχονται στην πλειοψηφία τους από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, διαθέτοντας προϋπηρεσία στο θεσμό περισσότερα από 20 έως 40 έτη.

Η εταιρεία έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων, γραφείων και συνεργασιών στην Ελλάδα, αξιοποιώντας, κατά το μέγιστο δυνατό, το επιστημονικό δυναμικό των τοπικών κοινωνιών. Ήδη έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό, με έμφαση τις βαλκανικές χώρες και διαθέτει καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα και Ρουμανία. Παράλληλα, είναι μέλος του δικτύου της Crowe Horwath International.

 

Πηγή στοιχείων: www.solae.gr