Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 02:32

Ανοίγουν ζητήματα-πληγές για το Δήμο Πρέβεζας – Στο προσκήνιο οι χιλιάδες καταπατητές και η «φάμπρικα» με τις αγωγές

Συνεδρίαση στις 5 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποίησε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας και τα ζητήματα που συζητήθηκαν, χαρακτηρίζονται και ως «πληγές» για τους Δήμους της περιοχής μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, ένα από τα «καυτά» θέματα που δεν βρισκόταν στην ατζέντα, αλλά συζητήθηκε ήταν η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής, σε καταπατητές της δημοτικής περιουσίας.

Είναι ένα ζήτημα που δεν έχει λυθεί καν σε κεντρικό επίπεδο, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο, αν η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι οι καταπατητές να διώχνονται από τις δημοτικές εκτάσεις ή να πληρώνουν ένα χρηματικό ποσό ως «πρόστιμο» ή «τέλος χρήσης» και να παραμένουν σε αυτές.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπάρχει ένας αριθμός της τάξεως των 3.000 καταπατήσεων στον ενιαίο Δήμο Πρέβεζας, με ένα μεγάλο ποσοστό να συγκεντρώνεται στις Δ.Ε. Ζαλόγγου και Λούρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιες περιπτώσεις σε περιοχές-φιλέτα της Δ.Ε. Ζαλόγγου (παραλία Ριζών, Λυγιάς, Βράχου κ.α.), όπου τα οικόπεδα έχουν πάρει αξία τις τελευταίες δεκαετίες, κάνουν το ζήτημα ακόμη πιο σύνθετο, ενώ και οι αντιδράσεις που θα προκύψουν θα είναι μεγαλύτερες.

Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές και για τη «φάμπρικα» με τις αγωγές κατά του Δήμου Πρέβεζας. Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας αξιώνει 112.000 ευρώ από το Δήμο Πρέβεζας δια της δικαστικής οδού, ενώ σε άλλη περίπτωση εργολάβος αξιώνει 160.000 ευρώ για έργα, για τα οποία δεν υπάρχουν τα ανάλογα περιστατικά.

Η «φάμπρικα» με τις αγωγές, που προκάλεσε και την παρεμβατική εισήγηση του Αντιδημάρχου επί των οικονομικών, Λάζαρου Πιπιλίδη, ο οποίος και εισηγήθηκε τον έλεγχο από ορκωτούς λογιστές (διαβάστε ΕΔΩ), έχει καταντήσει «μάστιγα» για την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Σε κάθε συνεδρίαση εμφανίζονται δικαστικές αξιώσεις από ιδιώτες, με ποσά που κυμαίνονται από... 600... μέχρι 10.000, 20.000 ή και ποσά πλέον των 100.000 ευρώ. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτό γίνεται για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους, χωρίς να μπορεί ο Δήμος μέσω των υπηρεσιών του να αντικρούσει οποιαδήποτε αξίωση με πειστικά επιχειρήματα.

Τέτοιες υποθέσεις μάλιστα έχουν καταντήσει... ρουτίνα για την οικονομική επιτροπή. Το θέμα είναι έως πότε...

 

Π.Τ.