Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 02:39

Πρωτοποριακή κίνηση της Π.Ε. Πρέβεζας για το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση όσον αφορά το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα προτίθεται να προχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

IMG 6701

Το πρωί της Τετάρτης εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ βρέθηκαν στην Πρέβεζα και μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου επισκέφτηκαν το πρώην στρατόπεδο, που πλέον έχει παραχωρηθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας, και περιηγήθηκαν στο χώρο για αρκετή ώρα, με σκοπό να δουν από κοντά και να καταγράψουν τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου οι εγκαταστάσεις που θα «δημιουργηθούν» να είναι ενεργειακά αυτόνομες και να «λειτουργούν» με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο, μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η δυνατότητα προκειμένου οι δράσεις και οι εφαρμογές ενεργειακής αποδοτικότητας που θα εφαρμοστούν στο χώρο να είναι εμφανείς και να αποτελέσουν και πόλο έλξης για επισκέπτες που θα θέλουν να δουν αυτή την πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Να σημειώσουμε πως το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Eξοικονόμησης Eνέργειας (KAΠE) είναι ο εθνικός φορέας για τις Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE), την Oρθολογική Xρήση Eνέργειας (OXE) και την Eξοικονόμηση Eνέργειας (EΞE) και κύριος σκοπός του είναι η προώθηση των εφαρμογών AΠE/OXE/EΞE σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η κάθε είδους υποστήριξη δραστηριοτήτων (τεχνολογικών, ερευνητικών, συμβουλευτικών, επενδυτικών) στους παραπάνω τομείς, με γνώμονα τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στην αλυσίδα παραγωγή/μεταφορά/χρήση της ενέργειας.