Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 02:03

Προβληματισμένοι οι αλιείς της Πρέβεζας-Νέα Γενική Συνέλευση στις 18 Οκτωβρίου

«Όλα ξεκινούν από εμάς, αν δεν προστατέψουμε εμείς πρώτοι το επάγγελμά μας μην περιμένετε να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων κ. Μπούκουρας στην έναρξη της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, θέλοντας να δώσει το βασικό στίγμα αλλά και να προβληματίσει τους αλιείς που έδωσαν το παρών, αλλά κυρίως αυτούς που απουσίασαν.

IMG 7131

Ο κ. Μπούκουρας αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη μικρή προσέλευση των συναδέλφων αλιέων (προσήλθαν περίπου 30 από τα 310 μέλη που αριθμεί ο σύλλογος) και στο τραπέζι έπεσε η πρόταση των διαγραφών όσων δεν παρευρίσκονται στις συνελεύσεις, αλλά ακόμη και η δημιουργία νέου συλλόγου με νέα μέλη που θα αποτελέσουν έναν μικρό αλλά δυναμικό πυρήνα που θα μπορεί να διεκδικεί και να προασπίζεται τα συμφέροντα των αλιέων.

Στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή εκφράστηκαν προβληματισμοί για το θέμα των αδειών επαγγελματιών αλιέων και με τι κριτήρια δίνονται, καθώς και για το θέμα της αστυνόμευσης στο θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής, με αφορμή το γεγονός πως πρόσφατα καταγράφηκαν περιστατικά κλοπής διχτύων κατά τις νυχτερινές ώρες.

IMG 7134

Αναφορά έγινε και στην πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον ορισμό νέου σημείου διάθεσης των αλιευμάτων από τους ψαράδες κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που δένουν κρουαζιερόπλοια και τουριστικά σκάφη, με τους αλιείς να επισημαίνουν πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πόλη και σε άλλους επαγγελματίες και έτσι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Μπούκουρας κλείνοντας τη συνάντηση επισήμανε πως θα γίνει επαναληπτική γενική συνέλευση την επόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12 στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους αλιείς να δώσουν το παρών.