Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 09:41

Ενέργειες να περιέλθει στο Δήμο Ζηρού το στρατόπεδο «Πετροπουλάκη»

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, ο Δήμος Ζηρού και ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειες, ώστε να περιέλθει στο Δήμο Ζηρού το στρατόπεδο «Πετροπουλάκη», η παλαιά 18 ΜΕ, που βρίσκεται στη μεγάλη διασταύρωση έξω από τη Φιλιππιάδα.

Η αλληλογραφία ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών,τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού και το Δήμο, είναι συνεχής και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά η προσπάθεια του Δήμου Ζηρού, να αποκτήσει μία έκταση-φιλέτο στην περιοχή της Φιλιππιάδας θα στεφθεί με επιτυχία.

στρατοπεδο-φιλιππιαδας

Και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε καταβάλει προσπάθειες, ώστε να πάρει τελικώς ο Δήμος το στρατόπεδο και να το αξιοποιήσει, καθώς είναι ένα πάγιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Ζηρού και της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά οι ενέργειες έχουν προχωρήσει.

Υπάρχει και είναι έντονη πάντοτε η ανησυχία πως τα πρώην στρατόπεδα, όπως είναι το «Πετροπουλάκη», ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από την πολιτειακή ηγεσία ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, παρ' όλα αυτά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση που να μαρτυρά κάτι τέτοιο.

Επιπρόσθετος κίνδυνος για να «τορπιλίσει» την προσπάθεια του Δήμου Ζηρού είναι ο «μπαμπούλας» του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχουν σπρώξει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών πολλά ακίνητα-φιλέτα της κρατικής περιουσίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι σκέψεις αξιοποίησης του συγκεκριμένου στρατοπέδου, είναι ικανές να προσφέρουν πολλά στην τοπική κοινωνία, καθώς έχουν συνδυαστεί με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό χαρακτήρα της περιοχής.

 

Π.Τ.