Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 10:04

Στα… κάγκελα τα Ιόνια Νησιά – «Σιωπή» στην Ήπειρο και την Π.Ε. Πρέβεζας για το αεροδρόμιο του Ακτίου

Η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου και του Ακτίου/Πρέβεζας βρίσκεται στην τελική του φάση. Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ του capital.gr:

«Η Ελλάδα θα υπογράψει μία σύμβαση παραχώρησης για τη μίσθωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της με τον προτιμώμενο πλειοδότη, την κοινοπραξία Fraport-Slentel το Δεκέμβριο, με στόχο να μεταφέρει το μάνατζμεντ των αεροδρομίων πριν από την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο του 2016 - μετά την ανανέωση της προσφοράς από τη Fraport, αναφέρει στο Bloomberg o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πιτσιόρλας».

Την ώρα που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση, από την πλευρά της Ηπείρου υπάρχει σχετική… σιωπή. Αρκεί να σημειώσουμε πως μετά τα περί (ηλεκτρονικού) δημοψηφίσματος για να ζητηθεί η γνώμη των πολιτών, η περιφέρεια εξέδωσε ψήφισμα «κατά της πώλησης (σ.σ. παραχώρησης) των περιφερειακών αεροδρομίων των Ιονίων Νήσων από την κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ». Μεταξύ άλλων ζητείται «να ακυρωθούν άμεσα οι δρομολογούμενες αποκρατικοποιήσεις των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων”, ενώ οι υπογράφοντες επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες για το σκοπό αυτό.

Ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κερκυραίων Κώστας Νικολούζος και ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούν στο «αντάρτικο» κατά της παραχώρησης, πρωτοστάτησαν, δε, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που εκδηλώθηκαν στον αερολιμένα Κερκύρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στελεχών της Fraport στη νησί. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και ο επί 20ετία Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλης Αλεβιζόπουλος, προβεβλημένο στέλεχος του συνδικαλιστικού χώρου προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα για το σκοπό αυτό.

Συμφωνεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Π.Ε. Πρέβεζας με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου; Κι αν όχι, γιατί αυτό δε λέγεται ξεκάθαρα; Οι βουλευτές του Νομού Πρέβεζας;