Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:09

«Λουκέτο» στην καρδιολογική κλινική – Ξεσηκωμός το απόγευμα για να αποφευχθούν τα… χειρότερα

Το επικίνδυνο «παιχνιδάκι» της 6ης ΥΠΕ, που έκανε τα… στραβά μάτια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, σταμάτησε απότομα, καθώς με απόφαση της διοίκησης του ΓΝ Πρέβεζας, από τις 19 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2015 αναστέλλεται (μέχρι νεοτέρας) η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου, η Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου και το αντίστοιχο ΤΕΠ του Νοσοκομείου της πόλης.

20151019 140547

Η απόφαση στάλθηκε προς κάθε αρμόδιο φορέα, την 6η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και φυσικά και σε όλα τα κοντινά Νοσοκομεία, καθώς υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος για την υγεία των πολιτών της περιοχής μας.

Το νέο «μπλακ-άουτ» δημιουργήθηκε, καθώς η γιατρός που έχει αποσπαστεί στη Λευκάδα και θα κάλυπτε κάποιες εφημερίες, δηλώνει ασθενής και έχει αναρρωτική άδεια, ενώ υπήρξε κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα εφημεριών του γιατρού που μετακινείται από το ΠΕΔΥ Πρέβεζας στο Νοσοκομείο, για εφημερίες μετά τις 25/10. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το έγγραφο της διοίκησης του ΓΝ Πρέβεζας προς τον ΥΠΕάρχη κ. Γιαννόπουλο.

Ο κ. Οικονόμου (διευθυντής της κλινικής) βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια (αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας), ενώ βρίσκεται εν όψει της συνταξιοδότησής του.

20151019 140559

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 5.30μ.μ. στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου και ήδη διακινεί κείμενο στους χώρους εργασίας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με απόφαση της διοίκησης αναστέλλεται η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, του ΤΕΠ και της Μονάδας Στεφανιαίας Νόσου, από 19 έως 25 Οκτωβρίου. Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει την απόφαση αυτή, καταγγέλλει τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τις κυβερνητικές πολιτικές, τις προηγούμενες και τις τωρινές, που οδηγούν στη διάλυση του Νοσοκομείου και την αναστολή λειτουργίας των κλινικών του.

Το ΔΣ θεωρεί ότι αυτές οι πολιτικές, ενέργειες και αποφάσεις θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές δεκάδων συνανθρώπων μας.

Καλούμε τους πολίτες της Πρέβεζας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5.30μ.μ. στην αυλή του Νοσοκομείου.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να επαναλειτουργήσει άμεσα την κλινική του Νοσοκομείου μας».

 

Π.Τ.