Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 02:06

"Θερμή" η χθεσινή ημέρα για την Π.Υ. Πρέβεζας

Ιδιαίτερα...θερμή ήταν η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας αφού μέσα σε λίγες ώρες εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής. Ευτυχώς και στις τρεις περιπτώσεις η επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν έγκαιρη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

100 2709

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Ορυζόμυλος πολύ κοντά στο σημείο που είχε εκδηλωθεί φωτιά πριν ένα περίπου μήνα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πλάι του δρόμου, πέρασε στην απέναντι πλευρά, καίγοντας μερικά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, αλλά η γρήγορη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τρία οχήματα, πρόλαβε τα χειρότερα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και πολλές κατοικίες. (Δείτε σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

100 2714

Πριν καταλαγιάσουν οι στάχτες από τη φωτιά στον Ορυζόμυλο, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν νέα εστία, αυτή τη φορά στον Ζέφυρο. Η φωτιά ξέσπασε σε χωράφι επί της εθνική οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων στο Ζέφυρο, λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση, από άγνωστη αιτία. (Δείτε σχετικό ρεπορτάζ εδώ)

100 2715

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ η Π.Υ. Πρέβεζας δέχθηκε αρκετές κλήσεις από κατοίκους των ορεινών χωριών του πρώην Δήμου Ζαλόγγου για πυρκαγιά σε ορεινό σημείο μεταξύ Κρυοπηγής και Μυρσίνης. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και μετέβησαν στην περιοχή, όπου και διαπίστωσαν πως μια αποθήκη 40 τ.μ. με μπάλες από άχυρο είχε τυλιχτεί στις φλόγες.

Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα πριν προλάβει να επεκταθεί ενώ προανάκριση για τα αίτια διεξάγει η Π.Υ. Πρέβεζας.