Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 14:53

Αντιδράσεις και στην Πρέβεζα για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία - Οργανώνονται κινητοποιήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση σωματείων εργαζομένων, φορέων και κομμάτων, για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία και το «σπάσιμο» της απεργίας των εργαζομένων. Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, εξέδωσε ομόφωνα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Δ/Σ του Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας ΟΜΟΦΩΝΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων που με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδιώκουν να χτυπήσουν το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό, γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Το Δ/Σ του σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους και στην περιφέρεια του Ν. Πρέβεζας να πάρουν πρωτοβουλίες μαζικά, για την στήριξη του δίκαιου αγώνα των Χαλυβουργών , που είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης της Ελλάδας».

 

 

Συγκέντρωση οργανώνει τη Δευτέρα το ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα

 

Ανακοίνωση οργής για την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, ενώ οι δυνάμεις του Μετώπου στο Νομό Πρέβεζας, οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών, τη Δευτέρα 23/7 και ώρα 8.30 το απόγευμα, στη Θεοφάνειο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής Παρασκευή 20 Ιουλίου τα ξημερώματα προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.

Μία απεργία που εδώ και οχτώ μήνες αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Μία απεργία που ανέδειξε την ταξική πάλη που διεξάγεται και οξύνεται όσο βαθαίνει η κρίση. Που απέδειξε πως η ενότητα των εργατών μπορεί να ανατρέψει τη θέληση και την ασυδοσία των κεφαλαιοκρατών.

Και φάνηκε για μια ακόμα φορά, ότι όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι. Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου.

Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι οι νικητές αυτής της μάχης και αφήνουν με τον αγώνα τους σημαντική παρακαταθήκη στην εργατική τάξη για τους αγώνες μας!

Η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στη χαλυβουργία Ασπροπύργου για συγκέντρωση καταδίκης ενάντια στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής, καταδίκης της μεγαλοεργοδοσίας και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς, καλεί τα συνδικάτα του Νομού Πρέβεζας, κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρόν.

Η συγκέντρωση θα γίνει στη Θεοφάνειο τη Δευτέρα 23/7 ώρα 8.30 το απόγευμα».

 

 

Αγωνιστική Παρέμβαση: «Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί»

 

Ανακοίνωση για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία εξέδωσε και η Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

 

«Είμαστε όλοι Χαλυβουργοί!

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζόμενων!

Η Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας, καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ και την εισαγγελική παρέμβαση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τη νύχτα, με σκοπό να σπάσει την ηρωική και δίκαιη απεργία των χαλυβουργών εργατών.

Ο βιομήχανος Μάνεσης βρήκε συμμάχους του την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, για να περάσει τα σχέδιά του, τις απολύσεις και τα αντεργατικά μέτρα. Βρήκε το μόνο τρόπο να ανοίξει το εργοστάσιο, το ξύλο, τα γκλοπ και τις συλλήψεις, αντί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών.

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους απεργούς χαλυβουργούς και καλούμε κάθε εργαζόμενο να δείξει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του. Είμαστε πλάι στον αγώνα των απεργών και σε κάθε εργατικό αγώνα, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαίκά μέτρα κυβέρνησης, εργοδοτών και τρόικας.

- Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων απεργών χαλυβουργών.

- Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων από το εργοστάσιο».