Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 17:49

Μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ κορυφαίων εταιρειών για τα πετρέλαια της Πρέβεζας – Έχει ενημέρωση ο Δήμος Πρέβεζας;

«Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη, για την κατακύρωση των προς παραχώρηση χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα. Χθες, οι υποψήφιοι επενδυτές, Ελληνικά Πετρέλαια και Energean Oil, υπέβαλαν τις τελικές βελτιωμένες προσφορές τους, με το ενδιαφέρον του διαγωνισμού να εστιάζεται στην περιοχή Αρτας - Πρέβεζας, που είναι η πλέον ελπιδοφόρος σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων και την οποία διεκδικούν και οι δύο εταιρείες. Τα ΕΛΠΕ διεκδικούν, επίσης, τη ΒΔ Πελοπόννησο και η Εnergean Oil την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας». Αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ενώ έπειτα και από την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας, πριν από μερικές ημέρες και η Total φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Πρέβεζας, μέσω ενός σχήματος συνεργασίας με τις παραπάνω εταιρείες.

Οι επιχειρηματικοί αυτοί κολοσσοί δεν ενδιαφέρονται τυχαία για τους Νομούς Πρέβεζας και Άρτας. Έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία αξιοποίησης των κοιτασμάτων και των εκατομμυρίων ευρώ που αυτά θα φέρουν.

Ο Δήμος Πρέβεζας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που θα αλλάξει τις ζωές όλων μας, έχει κάποια επίσημη ενημέρωση στα χέρια του και μάλιστα γραπτώς; Και αν έχει, μήπως θα έπρεπε να την κάνει γνωστή και προς τους πολίτες;

Το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων είναι κομβικής σημασίας για τις ζωές μας. Μην ξεχνάτε και το πρόσφατο ρεπορτάζ του atpreveza για τις επιπτώσεις (διαβάστε ΕΔΩ).

 

Π.Τ.