Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:57

Παρέλαβε μέρος των επιστημονικών μελετών για το νέο κοιμητήριο στο Νεοχώρι ο Δήμος Πρέβεζας – Στο... απροχώρητο η κατάσταση στο υπάρχον

Ένα ζήτημα που απασχολεί εντόνως το τελευταίο χρονικό διάστημα την πρεβεζάνικη κοινωνία, καθώς είναι ζήτημα πάνω απ' όλα πολιτισμού, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για να λυθεί είναι πλέον πιεστικά! Πρόκειται για την έλλειψη χώρου στο δημοτικό κοιμητήριο Πρέβεζας και την κατασκευή νέου στο Νεοχώρι Πρέβεζας, για την οποία υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις από τους κατοίκους (διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας ενέκρινε την παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Μελέτη καταλληλότητας χώρου για ίδρυση νεου κοιμητηρίου στο Νεοχώρι Πρέβεζας», ενώ απομένει και η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για να προχωρήσει το ζήτημα (διαβάστε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ).

1c460e6b2ba35dda2e1704368a870089 L

Αναφορικά με το υπάρχον δημοτικό κοιμητήριο, η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο... απροχώρητο. Έχει πραγματοποιηθεί μία μικρή επέκταση του κοιμητηρίου, αλλά άπαντες γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα ημίμετρο, που απλώς δίνει μία μικρή πίστωση χρόνου στις εξελίξεις.

Αν δε δοθεί λύση και τελική λύση από το Δήμο Πρέβεζας, θα δημιουργηθούν καταστάσεις που θα προσβάλλουν το Δήμο Πρέβεζας πανελληνίως. Έχουμε δει άλλωστε ανάλογες εικόνες και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η δημιουργία οστεοφυλακίων στο χώρο του δημοτικού κοιμητηρίου, ήταν μία λύση από πλευράς Δήμου, αλλά θα πρέπει να λάβουμε και ως δεδομένο τη γενικότερη κουλτούρα που υπάρχει στον τόπο μας πάνω σε τέτοια ζητήματα.

 

Π.Τ.