Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 01:01

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας: «Είναι ντροπή να υποστηρίζει κανείς ότι η οργανωμένη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων δεν αποτελεί Γενοκτονία»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων:

«Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

                Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης , επανέλαβε τη θέση του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου .

                Η τοποθέτηση αυτή δεν θα είχε καμία σημασία αν δεν έβγαινε από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας .

                Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν, Πρέβεζας σε σχέση με την παραπάνω τοποθέτηση  τονίζουμε τα εξής :

                Ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης πρέπει να γνωρίζει ότι :

•             Όταν ο Rafael Lemkin επινόησε τον όρο «Γενοκτονία», ο οποίος έγινε αποδεκτός από τα Ηνωμένα Έθνη με το σχετικό ψήφισμα του 1948, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις των Ποντίων και των Αρμενίων.

•             Η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ποντίων και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως " Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο»,"

•             Το 2006 το Ευρωκοινοβούλιο την αναγνώρισε ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.

•             Το 2007 την αναγνώρισε επίσημα η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars ή IAGS) .

                Επισημαίνουμε ότι είναι ντροπή να υποστηρίζει κανείς ότι η οργανωμένη δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων δεν αποτελεί Γενοκτονία . ( 353.000 θύματα)

                Ως ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη θέση και καλούμε την κυβέρνηση να καταδικάσει με επίσημες δηλώσεις τη θέση του Υπουργού .

                Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σεβόμαστε την ιστορία του λαού μας , να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αλήθεια και να τα μαθαίνουμε να καταδικάζουν κάθε Γενοκτονία και κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».