Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 01:46

Atpreveza.gr ΘΕΜΑ: Ο «χάρτης» των κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Ν. Πρέβεζας

Πολλή συζήτηση γίνεται πανελλαδικά για κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν πραγματοποιηθεί μάλιστα και αρκετές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ειδικά για την ειδική αγωγή από βουλευτές της περιφέρειας (κατά κύριο λόγο). Το atpreveza.gr επιχειρεί να σας παρουσιάσει το «χάρτη» στο Νομό Πρέβεζας.

Έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, διαπιστώσαμε ότι αναφορικά με την περιοχή μας τα κενά δεν είναι πολλά και γενικότερα το σύστημα δεν έχει «μπλοκάρει».

Στο ειδικό σχολείο Πρέβεζας έχουν προσέλθει τόσο ψυχολόγος, όσο και κοινωνική λειτουργός, ενώ ζήτημα υπάρχει μόνο με τα τμήματα παράλληλης στήριξης, καθώς δεν έχει καλυφθεί ο αριθμός που υπήρχε στις αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Αναφορικά με τα δημοτικά και νηπιαγωγεία στο Ν. Πρέβεζας, κενά υπάρχουν σε ορισμένες ειδικότητες π.χ. αγγλική γλώσσα κ.α. και γίνεται προσπάθεια, ώστε να καλυφθούν και αυτά.

Στο μεταξύ οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί είναι δέκτες όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική και κατ’ επέκταση η ελληνική κοινωνία, μέσα από τα παιδιά.

Και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πολλά και σοβαρά…