Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 03:49

«Γολγοθάς» για τους νεφροπαθείς της Π.Ε. Πρέβεζας η χορήγηση του διατροφικού επιδόματος

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δικαιούνται από την Πολιτεία ένα χρηματικό βοήθημα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως το κράτος που «έκοψαν και έραψαν» οι αρμόδιοι τις τελευταίες δεκαετίες, νοσεί και φτάνει στα όρια της... αναλγησίας.

Οι δικαιούχοι του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών στην Π.Ε. Πρέβεζας (νεφροπαθείς και άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμόσχευση), διαβαίνουν έναν «Γολγοθά» μέχρι να εισπράξουν τα χρήματα του βοηθήματος. Έχουν πάρει χρήματα για το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος, υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως μέχρι το τέλος του μηνός θα πάρουν αυτά που δικαιούνται για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, ενώ φαντάζει ακόμη... μακρινό το επίδομα για το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος.

Η καθυστέρηση της καταβολής του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών στην Π.Ε. Πρέβεζας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, συμβαίνει λόγω της συνεχούς αλλαγής του τρόπου καταβολής των χρημάτων.

Με την προηγούμενη κυβερνητική κατάσταση, οι δικαιούχοι εισέπρατταν με επιταγές μέσω ΕΛΤΑ τα χρήματά τους. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές θεώρησε ορθό η πληρωμή του σχετικού επιδόματος να γίνεται μέσω ατομικών τραπεζικών λογαριασμών, οπότε η διαδικασία δημιουργίας των αρχείων, η κωδικοποίησή τους και η αποστολή από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας στην Περιφέρεια Ηπείρου (που είναι και η αρμόδια για τη χορήγηση του επιδόματος για τους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευθέντες), άλλαξε.

Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, έκαναν όλη την προεργασία και την απογραφή που τους ζητήθηκε, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμοι να στείλουν τα κωδικοποιημένα στοιχεία των δικαιούχων στην Περιφέρεια Ηπείρου και να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των χρημάτων του επιδόματος.

Ενώ όλα ήταν έτοιμα να προχωρήσουν για να μπορέσουν να πάρουν οι δικαιούχοι τα χρήματά τους, το Υπουργείο ενημέρωσε την Περιφέρεια πως θα πρέπει να περιμένει νέα ενημέρωση για το ζήτημα. Ζητήθηκε επιπροσθέτως από τους υπαλλήλους στην Π.Ε. Πρέβεζας να υπολογίσουν ξεχωριστά για κάθε δικαιούχο το χρηματικό ποσό που του αναλογεί, ώστε να εκδοθούν ατομικά εντάλαματα πληρωμής και όχι ένα συλλογικό, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι να κοιτάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και χρήματα να μη βλέπουν. Απλά ας μπούμε όλοι στη θέση εκείνων που τα είχαν μεγάλη ανάγκη...

Από τους υπαλλήλους, όλων των Π.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και πλέον περιμένουν την ειδοποίηση της κεντρικής εξουσίας, ώστε να πάρουν οι άνθρωποι το διατροφικό επίδομα νεφροπαθών.

Υπάρχουν διαβεβαιώσεις προς την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στην αντίστοιχη της Κεντρικής Μακεδονίας (στις υπόλοιπες περιφέρειες τα χρήματα από το Κράτος για το δίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος έχουν καταβληθεί), πως μέχρι το τέλος του μηνός οι δικαιούχοι θα έχουν στο λογαριασμό τους στην τράπεζα τα χρήματα του επιδόματος. Οψόμεθα...

Το Κράτος πάντως συνεχίζει να ταλαιπωρεί... ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της και προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και δεν είναι η πρώτη φορά...