Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 03:11

Έκτακτη συνεδρίαση για την αντιπυρική προστασία

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με αφορμή τις πρόσφατες φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Μονολίθι και Κρυοπηγή όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οφείλονται σε εμπρησμό.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν έγκαιρη σε όλες τις περιπτώσεις και ευτυχώς κατάφερε να περιορίσει τις φωτιές πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις, ωστόσο τα περιστατικά έχουν προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της περιοχής που βλέπουν κάποιους ασυνείδητους να προσπαθούν να καταστρέψουν το δασικό πλούτο της περιοχής.

IMG 6086

Όπως είχε διαφανεί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμενόταν πως θα είναι πιο δύσκολη λόγω των οικονομικών συνθηκών και δυστυχώς σχεδόν 4 μήνες μετά και στην καρδιά του Καλοκαιριού η κρατική χρηματοδότηση για την αντιπυρική προστασία συνεχίζει να είναι ελλιπής ως ανύπαρκτη.

Στόχος της σύσκεψης είναι να τεθεί ξανά στο προσκήνιο η καλύτερη δυνατή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων η οποία σε συνάρτηση με την εμπειρία των περασμένων ετών μπορεί να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για την προστασία του δασικού πλούτου του Νομού Πρέβεζας αλλά και να πέσουν εκ νέου στο τραπέζι τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε δήμο ξεχωριστά στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας.