Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 14:13

Η απίστευτη ιστορία ενός Πρεβεζάνου στο Παρίσι...

Η ανθρωπότητα παρακολουθεί με ανάμεικτα συναισθήματα τα όσα συμβαίνουν στο Παρίσι. Το atpreveza, είχε επικοινωνία με έναν πολίτη με καταγωγή από χωριό του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος μένει στο Παρίσι και κάνει το διδακτορικό του σε Πανεπιστήμιο της γαλλικής πρωτεύουσας και καταθέτουμε τη μαρτυρία του για όσα έζησε τις τραγικές αυτές ώρες του «χτυπήματος».

Ο Σ.Τ. (αναφέρουμε μόνο το αρχικά του, έπειτα από επιθυμία του ιδίου), μας ανέφερε: «128 νεκροί, 250 τραυματίες, 80 εκ των οποίων σοβαρά απ ό,τι είδα. Ήταν ένα σοκ για όλους μας. Την ώρα των επιθέσεων εγώ ήμουν στο σπίτι μίας φίλης μου. Όπως βλέπετε και στην τηλεόραση υπάρχει αστυνομία στους δρόμους, γενικά η καθημερινότητα έχει αλλάξει.Εγώ μένω στο κέντρο και καθημερινά έχει πολλή κίνηση. Μετρό/τρένα/συγκοινωνίες λειτουργούν κανονικά, αλλά ο κόσμος αποφεύγει να πολυκυκλοφορεί.

Για εμένα ήταν μεγαλύτερο σοκ, καθώς είχα αγοράσει εισιτήριο για τη συναυλία των Eagles of Death Metal, στο Μπατακλάν, εκεί που έγινε επίθεση. Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να πάω και έψαχνα να δώσω το εισιτήριο σε κάποιον φίλο μου, για να μη πάει χαμένο. Ευτυχώς δεν μπορούσε κανείς».

 

 

Π.Τ.