Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 20:33

«Μπάσιμο» σε συμμετοχή αθλητικών-πολιτιστικών δράσεων θα επιχειρήσει μέσω του INTERREG το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας

Μία εισήγηση που «έπεσε στο τραπέζι» το καλοκαίρι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, φαίνεται πως φέρνει νέα δεδομένα, αναφορικά με την χρηματοδότηση κάποιων δράσεων.

Ειδικότερα:

«Για την υποβολή πρότασης για προστασία του περιβάλλοντος στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG η μοριοδότηση της πρότασης γίνεται από την τήρηση των 10 πρώτων προτεραιοτήτων (1.Ποιότητα αέρα, 2.Απορρίματα, 3.Κατανάλωση ενέργειας 4.θόρυβος, 5.Απορρίματα πλοίων, 6.Σχέση με τοπική κοινότητα...)

Η συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου σε αθλητικές,κοινωνικές εκδηλώσεις θα πριμοδοτήσει την πρόταση που αφορά το περιβάλλον.(Ανάλογα έχουν πράξει και άλλα Λιμενικά Ταμεία όπως το Λιμενικό Ταμείο Χανίων που συμμετέχει με 10.000€ σε εκδηλώσεις και γιορτές,10.000€ σε επιχορηγήσεις αθλητικών συλλόγων και σωματίων,10.000€ σε πολιτιστικούς συλλόγους).΄

 

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

1.Δημιουργία ιστοσελίδας του Δ.Λ.Τ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ όπου θα προβάλλεται το έργο του Δ.Λ.Τ.ΠΡΕΒΕΖΑΣ και οι ενέργειες για τον εκσυχρονισμό του λιμανιού της Πρέβεζας. Θα δίνονται πληροφορίες για τα τέλη.

2.Εκτύπωση διαφημιστικού υλικού και προβολή του Δ.Λ.Τ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

3.Συμμετοχή σε κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις».

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ομόφωνα ενέκρινε ό,τι αναφέρεται στην εισήγηση και αφορά το πρόγραμμα INTERREG, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να τροποποιηθεί ο εσωτερικός κανονισμός του για να μπορεί να συμμετέχει σε αθλητικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κάτι τέτοιο είναι βούληση του ΔΛΤ και της διοίκησής του και ήδη είναι υπό επεξεργασία η τροποποίηση του κανονισμού. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Με αφορμή τα παραδείγματα των παραπάνω πόλεων που αναφέρει η εισήγηση -και δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας- αξίζει να σημειωθεί πως δυστυχώς η συμμετοχή των Ταμείων σε πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις σε ορισμένες από τις παραπάνω πόλεις, χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς ως εργαλείο «πελατειακών σχέσεων» και «ρουσφετιών», που απασχόλησαν τον Τύπο ουκ ολίγες φορές.

Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η όψη, ωστόσο στην περίπτωση της Πρέβεζας αναμφίβολα τα χρήματα μέσω INTERREG, θα είναι ένα «εργαλείο» να προαχθούν σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις.