Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 08:10

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα για τους απεργούς χαλυβουργούς!

Εργαζόμενοι τις Πρέβεζας, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ και με το σύνθημα «όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία-να μη περάσει η τρομοκρατία» έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς χαλυβουργούς, χθες το βράδυ στη Θεοφάνειο. Από τις 8.00μ.μ. τα μεγάφωνα με τραγούδια και συνθήματα καλούσαν σε συμπαράσταση στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Ένα σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η Εύη Πάρλα μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, στον οποίο τόνισε:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη Χαλυβουργία την Παρασκευή αλλά και σήμερα (σ.σ. χθες) τα ξημερώματα, θέλησε να δώσει μήνυμα για βάθεμα της καταστολής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επέλεξε (η συγκυβέρνηση) το κτύπημα της απεργίας των χαλυβουργών για να στείλει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, με δεδομένο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση».

pame3

Κατέδειξε την ευθύνη των ΜΜΕ λέγοντας: «Να κάνουμε και μία αναφορά στα ΜΜΕ των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών που όλο αυτό το διάστημα, βρωμίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με αθλιότητες, λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα για τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.» Κατέδειξε ως όψιμους «συμπαραστάτες» των απεργών, το ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές του καθώς και τη «Χρυσή Αυγή», θυμίζοντας ότι: «Καλό είναι να ξέρουν πως οι χαλυβουργοί, οι εργάτες δεν έχουν ''κοντή μνήμη''. Θυμούνται πως σαν χθες ήταν που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο εργατικό Κέντρο Βόλου έπαιζε τον απεργοσπαστικό της ρόλο με τους χαλυβουργούς του Βόλου. Από την άλλη τα καλόπαιδα της φασιστικής “Χρυσής Αυγής” που είχαν το θράσος να βγάλουν ανακοίνωση (και καλά) υπέρ των εργαζομένων, είναι αυτοί που στην απεργία του Βόλου απειλούσαν τους εργάτες χαλυβουργούς σε περίπτωση που εναντιωθούν στο Μάνεση και απεργήσουν».

pame1

Ολοκλήρωσε την ομιλίας της, αναφέροντας: «Γι' αυτό σήμερα κιόλας οι εργάτες σαν μία γροθιά να δώσουν απάντηση σε αυτούς που τόλμησαν να σηκώσουν “χέρι” στους χαλυβουργούς. Γιατί είναι ντροπή για τον εργάτη να έχει ή να ανέχεται μια κυβέρνηση, ένα κράτος που σπάει τα κεφάλια των συναδέλφων του, για να βάλει μυαλό, για να φοβίσει τον ίδιο, να τον κάνει να σκύψει περισσότερο το κεφάλι για να μη πάθει τα ίδια. Τώρα είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι. Μαζί με το ΠΑΜΕ την ΠΑΣΕΒΕ την ΠΑΣΥ το ΜΑΣ την ΟΓΕ θα ανατρέψουμε μνημόνια και αφεντικά!»

Ακολούθησε μαζική μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα «όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία, να μη περάσει η τρομοκρατία», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ για κοινωνία άλλη»!