Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 10:35

Στα... όριά του το έργο της αποχέτευσης Δ.Δ. και οικισμών του Δήμου Πάργας

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάργας τέθηκε ως θέμα η χορήγηση παράτασης εργασιών για το έργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας». Τελικώς η παράταση δόθηκε, ωστόσο η διαδικασία αυτή, έχει επαναληφθεί για το συγκεκριμένο έργο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μάλιστα ορατό το ενδεχόμενο να μην έχει προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2015, καταληκτική ημερομηνία του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2017-2013 και δεν είναι δεδομένο πως θα υπάρξει γέφυρα με το νέο ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο ξεκίνησε στις 19/08/2009 και είχε προϋπολογισμό 8.425.500 €. Μέχρι στιγμής οι ενισχύσεις που δόθηκαν φτάνουν στα 5.189.983 € και η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε ένα ποσοστό της τάξεως του 62 %.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πλήρη μελέτη και κατασκευή δικτύου συλλογής ακαθάρτων των Δ.Δ Αγιάς και Ανθούσας της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Πάργας (του πρώην Δήμου Πάργας) και των οικισμών Αγ. Κυριακής, Βάλτου και Λυχνού.

Οι Παργινοί ευελπιστούν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τελικά, ώστε να μπορέσουν να έχουν οι περιφερειακοί οικισμοί αποχέτευση.