Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 02:38

Επίσκεψη του σωματείου ΑΜΕΑ "Ελπίδα" στον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας

Εκπρόσωποι του Σωματείου ΑΜΕΑ «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κο Στράτο Ιωάννου την Τρίτη 24 Ιουλίου.

Το σωματείο έχει καταγράψει λίστα με σημεία που δυσχεραίνουν την πρόσβαση στα ΑΜΕΑ και καθιστούν δύσκολη ως και αδύνατη την μετακίνησή τους την πόλη και εξέθεσαν στον κ. Ιωάννου τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες όπως το ζήτημα της απρόσκοπτης διακίνησης στην πόλη και τη δυνατότητα πρόσβασης σε πολλά σημεία..

Τόνισαν επίσης τη δυσκολία που δημιουργείται από την παράνομη στάθμευση οχημάτων σε θέσεις που προορίζονται για ΑΜΕΑ, από πολίτες χωρίς το ειδικό Δελτίο Σταθμευσης ΑΜΕΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα τους επανέλαβε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό τους και δήλωσε ειδικότερα: «5% του Ελληνικού πληθυσμού είναι ΑΜΕΑ και αν προσθέσουμε και άλλο 5% που είναι οι συνοδοί τους, ουσιαστικά πρόκειται για το 10 % του πληθυσμού, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης σε χώρους και στην μετακίνησή του καθημερινά. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας όλοι, υπηρεσίες, φορείς αλλά και πολίτες ώστε να διευκολύνονται αυτοί συμπολίτες μας στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Δεν νοείται στις μέρες μας εξαιτίας παραλείψεων της πολιτείας ή αμέλειας των πολιτών, άνθρωποι να αποκλείονται από πράγματα που είναι αυτονόητα για τους περισσότερους.»