Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 16:25

Αμφίβιο αμαξίδιο για ΑΜΕΑ θα διαθέτει από το καλοκαίρι η Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης υπέγραψε την απόφαση με την οποία ο Δήμος Πρέβεζας θα προμηθευτεί αμφίβιο αμαξίδιο για ΑΜΕΑ, το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση στην πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής.

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας είχε πάρει την 377/2015 ομόφωνη απόφαση στις 24 Ιουλίου 2015.

Το αμαξίδιο θα καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης λόγω ηλικίας και κυρίως όσους διακρίνονται από μικρή ή μεγάλη – προσωρινή ή μόνιμη – δυσκολία κίνησης (ΑΜΕΑ), στις παραλίες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου και κυρίως την υψηλή τουριστική περίοδο κατά την οποία ο Δήμος Πρέβεζας παρέχει και τη ναυαγοσωστική κάλυψη στην παραλία της Κυανής Ακτής που έχει χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη παραλία.

ameaparalia2

Το πλωτό αναπηρικό αμαξίδιο θα παρέχει ευκολία πρόσβασης στην παραλία, αλλά και την δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό, διότι θα επιπλέει και θα κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα.

Θα επιτρέπει με ευκολία τη μεταφορά και μετακίνηση μέσα στο νερό για τα άτομα με μικρή ή μεγάλη δυσκολία κίνησης.

Θα έχει εργονομική κατασκευή από ανοξείδωτο αλουμίνιο και στρογγυλευμένες άκρες, για αποφυγή ατυχημάτων.

Θα φέρει τρεις φουσκωτούς τροχούς κύλισης, κατάλληλων διαστάσεων έτσι ώστε να λειτουργούν και ως πλωτήρες, κατασκευασμένους από ελαστικό υλικό έτσι ώστε να παρέχουν σταθερότητα μέσα στο νερό και να απορροφούν τους κραδασμούς και να εξομαλύνουν τις δυσχέρειες από τυχόν ανωμαλίες του εδάφους (άμμος, χαλίκι, βότσαλο) για άνετη χρήση.

Θα είναι κατάλληλο και για δραστηριότητες παιχνιδιού και διασκέδασης.

Θα διαθέτει λαβή έλκυσης, για εύκολη πλοήγηση. Το ύφασμα του οχήματος θα είναι υποαλλεργικό, αδιάβροχο, ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία και διάτρητο, για να στεγνώνει γρήγορα.

Θα συναρμολογείται και θα αποσυναρμολογείται εύκολα, χωρίς εργαλεία.

Όταν δεν χρησιμοποιείται, θα διπλώνεται και θα αποθηκεύεται, για εξοικονόμηση χώρου.

Θα μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια με άμμο (επίπεδη, κεκλιμένη κλπ.). Θα είναι ελαφρύ και ανθεκτικό.