Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 17:18

Νέα αναστάτωση για τα καταστήματα της παραλίας της Πρέβεζας

Ένα έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/11/2015) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, από τον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Πρέβεζας και αφορά την ενεργοποίηση ενός παλαιού νόμου (του 2001) για απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων, προκάλεσε αναστάτωση στους καταστηματάρχες της παραλίας της Πρέβεζας.

Ορισμένοι από τους καταστηματάρχες θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις άδειες των καταστημάτων τους, ώστε να αποφύγουν κυρώσεις.

Οι καταστηματάρχες θεωρούν πως πρόκειται για μία προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού, με μία μορφή «χαρατσιού», να αποκομίσει έσοδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

Την ίδια ώρα το ΔΛΤ έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, στο οποίο τονίζεται ότι:

Ο χρόνος που δίδεται από το Υπουργείο προκειμένου να τακτοποιήσουν οι καταστηματάρχες τις άδειες των καταστημάτων τους είναι ελάχιστος και δεν επαρκεί. Το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε για πάνω από μία δεκαετία και ζητείται να λυθεί σε άμεσο διάστημα.

Από την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων θα προκύψει μείωση μεγάλου μέρους των εσόδων για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, καθώς είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Πρέβεζα...