Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 15:57

Ψήφισμα αλληλεγγύης του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Πρέβεζας, στον απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών

Το Δ/Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Πρέβεζας, εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Π.Ε. Πρέβεζας να πάρουν πρωτοβουλίες μαζικά, για την στήριξη του δίκαιου αγώνα των Χαλυβουργών.

Το ψήφισμα αναφέρει αναλυτικά:

«Το Δ/Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε. Πρέβεζας-Περιφέρειας Ηπείρου, καταγγέλλει και καταδικάζει την επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων που με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδιώκουν να χτυπήσουν το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών.

Καταγγέλλει τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών, προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση.

Η νέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεμπρόστιασε τη «δημοκρατία» των καπιταλιστών που «σταματάει στις πύλες των εργοστασίων στα γκέτο της εργοδοσίας. Εκεί που στενάζουν οι εργαζόμενοι. Τέτοιες ενέργειες δε μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την πείνα και την εξαθλίωση που φέρνει η καπιταλιστική κρίση και η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό, γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Το Δ/Σ του συλλόγου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Π.Ε. Πρέβεζας να πάρουν πρωτοβουλίες μαζικά, για την στήριξη του δίκαιου αγώνα των Χαλυβουργών, που είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης της Ελλάδας».