Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 01:37

Στο... ψάξιμο για εξεύρεση λύσης για την έλλειψη εξοπλισμού των περιφερειακών ιατρείων της Π.Ε. Πρέβεζας

Τα «κενά» του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που παρουσιάζονται στην Π.Ε. Πρέβεζας, που οφείλονται εν μέρει και στην έλλειψη εξοπλισμού στα 16 περιφερειακά και 40 αγροτικά ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας, αποτελούν «αγκάθι» και για τη θητεία του νέου διοικητή του Γ.Ν. Πρέβεζας, κ. Νίκου Τζίμα.

Από τις 28 Μαρτίου (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), σε μία ευρεία σύσκεψη αρμοδίων υπό τον τότε διοικητή του Νοσοκομείου της πόλης μας, κ. Δημήτρη Τσούτση, είχε επισημανθεί το πρόβλημα και προτάθηκαν μια σειρά ενεργειών για να βρεθεί λύση. Σε συνέχεια εκείνων των ενεργειών, η νέα διοίκηση, απέστειλε έγγραφο εδώ και μερικές εβδομάδες στο ενιαίο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Φιλιατών, με το οποίο ζητά να χορηγηθεί εξοπλισμός, που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των περιφερειακών ιατρείων.

Το Δ.Σ. ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα βοήθειας του Γ.Ν. Πρέβεζας και αποφάσισε να χορηγήσει 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές παλαιάς τεχνολογίας. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναβάθμισε το σύστημα του, με χρήματα από το πρόγραμμα «Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών», με αποτέλεσμα οι υπολογιστές αυτοί να μην μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες του και να βρίσκονται στις αποθήκες του.

Οι υπολογιστές αυτοί είναι τεχνολογίας Pentium 4 (χρονολογίας 2002) και λογικά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Είναι ένα «βήμα» για να καλυφθούν τα κενά, για τα οποία όμως να σημειώσουμε πως... θέλει δουλειά πολύ για να φτάσουμε σε σημείο να ισχυριστούμε πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην Π.Ε. Πρέβεζας, δεν παρουσιάζει προβλήματα.