Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:44

ATPREVEZA ΘΕΜΑ: Το ΝΑΤΟ και η βάση του Ακτίου συμμετείχαν στο «χτύπημα» στο ρωσικό αεροσκάφος λένε οι Ρώσοι – Όλο το παρασκήνιο

Πολλοί θεωρούν ότι το σκηνικό και η τρομακτική σύγκρουση των παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων, που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή στη Συρία είναι μακριά μας. Στην περίπτωση της Πρέβεζας όμως απέχει μόλις... 2 χιλιόμετρα.

Τις τελευταίες ημέρες διεθνείς αναλυτές, αλλά και σχεδόν όλα τα ΜΜΕ της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι πίσω από το «χτύπημα» του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο έδρασε από κοινού με τους Τούρκους. Τονίζουν μάλιστα ότι στις 24 Σεπτεμβρίου ένα αμερικανικό Boeing E-3 (AWACS), απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου και μαζί με ένα αεροσκάφος από τη Σαουδική Αραβία, καθόρισαν τις ακριβείς συντεταγμένες του ρωσικού αεροπλάνου, το οποίο και καταρρίφθηκε.

1 -_1_2_-49-bb72d-3-ef40d

Με ειδικό εξοπλισμό και δορυφορικά συστήματα παρείχαν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάθε πληροφόρηση. Επομένως η βάση του Ακτίου εκείνο το βράδυ -σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους- συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση.

Η αεροπορική άμυνα της Τουρκίας, αναφέρουν δημοσιεύματα, όπως και όλων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ είναι συντονισμένη με το κέντρο επιχειρήσεων (CAOC) στο Τορεχόν της Ισπανίας. Ο επικεφαλής της τουρκικής αεροπορίας, Abidin Ünal, θα έπρεπε να έχει ρωτήσει και να έχει τη συγκατάθεση του υπεύθυνου της CAOC, Στρατηγού Rubén García Servert.

Su-34 at_the_Celebration_of_the_100th_anniversary_of_Russian_AF_2

Δεν έχει γίνει γνωστό αν έδωσε ή όχι τη συγκατάθεσή του για την καταστροφή του ρωσικού αεροσκάφους.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι είχαν προμηθεύσει το ΝΑΤΟ προκαταβολικά με τα σχέδια πτήσης των αεροσκαφών τους, ώστε να γνωρίζουν οι Τούρκοι και το ΝΑΤΟ πως το αεροπλάνο είναι ρωσικό.

 

π.τ.