Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 01:43

Αλλαγή «φρουράς» στη διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ο Νίκος Γεωργάκος δε θα παραμείνει στη θέση του διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας και πριν τα Χριστούγεννα θα έχει δρομολογηθεί η αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας, όπου θα περάσει από συνέντευξη ενώπιον επιτροπής υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρο Γιαννουλάτο.

Όσον αφορά τους διοικητές και τους υποδιοικητές, η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης, με βάση τις εισηγήσεις των ΥΠΕαρχών που έχουν ήδη γίνει (στην περίπτωση της Πρέβεζας –σύμφωνα με πληροφορίες- η εισήγηση είναι αρνητική), εξετάζοντας βιογραφικά και μετά από τη συνέντευξη με αυτούς, θα αποφασίσει ποιοι θα παραμείνουν από τους σημερινούς διοικητές και υποδιοικητές. Μετά θα υπάρξει ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση βιογραφικών και αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερομένους.

Και πάλι η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης, μετά από εξέταση των βιογραφικών τους και συνέντευξη, θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία ποιοι θα προσληφθούν. Αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 -10 Δεκεμβρίου. Οι πρώτοι νέοι διοικητές θα έχουν αποφασιστεί πριν από τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση όλων στις θέσεις τους.

Αρκετοί βέβαια είναι εκείνοι που μιλούν για συνεντεύξεις-παρωδία, που λειτουργούν ως… κάλυψη της νέας Κυβέρνησης, για να διορίσει… δικά της παιδιά.  Στον αντίποδα, η Κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη πως δεν σκοπεύει να «ξηλώσει» όλους τους διοικητές και δε θα μπει σε κομματικά παιχνίδια, όπως έκαναν τις προηγούμενες δεκαετίας οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον τομέα της δημόσιας υγείας.