Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 01:19

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης Κυανής Ακτής και Παντοκράτορα-«Ξηλώνονται» οι φοίνικες και τα πέτρινα παγκάκια-Τι προβλέπεται για την Κυανή Ακτή

Με μια σειρά παρεμβάσεων στο τμήμα του έργου στον Παντοκράτορα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανάπλασης Παντοκράτορα και Κυανής Ακτής.

IMG 8874

Εδώ και λίγες ημέρες ο εργολάβος ξεκίνησε εργασίες στο τμήμα που βρίσκεται δίπλα στο Κάστρο του Παντοκράτορα μετά από υπόδειξη του ΕΟΤ, οι οποίες είναι σύμφωνες με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο δήμος Πρέβεζας στον ΕΟΤ.

Έτσι, άρχισαν ήδη να γίνονται εργασίες στα πέτρινα καθίσματα τα οποία «ξηλώνονται» και θα επενδυθούν με ξύλο, ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί ξύλινη περίφραξη από την πλευρά του δρόμου και την πλευρά της θάλασσας.

IMG 8879

Οι περίφημοι φοίνικες θα αντικατασταθούν και στη θέση τους θα τοποθετηθούν ελιές, ενώ η έκταση του πάρκινγκ θα μειωθεί στο μισό σύμφωνα και με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τέλος τοποθετείται ο εγκεκριμένος από τη μελέτη ηλεκτροφωτισμός, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα για να τοποθετηθεί στο σημείο μια σύγχρονη παιδική χαρά που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει ο νόμος.

kuanh1a

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 10ήμερο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr ,με αυτόν τρόπο θα ολοκληρωθεί και τυπικά το έργο της ανάπλασης Κυανής Ακτής και Παντοκράτορα, αφού πλέον δεν προβλέπεται να γίνει καμία εργασία στο κομμάτι της Κυανής Ακτής.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως τα έργα στην Κυανή Ακτή δεν θα συνεχιστούν αφού το κομμάτι απεντάχθηκε, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν κάνουν λόγο για απένταξη, αλλά για ολοκλήρωση του έργου με μειωμένο φυσικό αντικείμενο.

Το μπαλάκι για την Κυανή Ακτή φαίνεται πως πλέον περνάει στο δήμο Πρέβεζας που θα κληθεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένη μελέτη και έργο ανάπλασης, προκειμένου και η περιοχή να μη θυμίζει ξέφραγο αμπέλι (όπως το περασμένο Καλοκαίρι όπου τα αυτοκίνητα έφταναν σχεδόν μέχρι τον αιγιαλό) αλλά κυρίως για να γίνει μια ανάπλαση που θα ταιριάζει με το περιβάλλον αλλά και θα προστατεύει την περιοχή.