Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 01:31

Νίκος Τζίμας: "Δεν συγχωνεύεται το Νοσοκομείο της Πρέβεζας"

«Το δημοσίευμα δεν έχει καμία βάση αλήθειας αυτή τη στιγμή» με αυτά τα λόγια ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Νίκος Τζίμας βάζει τέλος στα σενάρια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τα οποία αναφέρουν ότι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας συμπεριλαμβάνονται στα Νοσοκομεία που πρόκειται να συγχωνευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» σε φάση υλοποίησης περνά το σχέδιο για τη συνένωση νοσοκομείων. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαμηλής πληρότητας 50 μονάδων, που προκαλεί οικονομική αιμορραγία.

Στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούνται πυρετώδεις συσκέψεις για το θέμα και επίκεινται επίσημες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχιση του «σχεδίου Λοβέρδου», με το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί εσωτερικές ανακατατάξεις, όπως συγχωνεύσεις τμημάτων και κατάργηση οργανικών θέσεων νοσηλείας.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κύριο βάρος νοσοκομειακής περίθαλψης σηκώνουν σήμερα περίπου 20 νοσοκομεία. Πάνω από 50 αντιμετωπίζουν απλά περιστατικά και εμφανίζουν πληρότητα κοντά στο 50%.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «Πατησίων», Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, Αμφισσας, Λευκάδας και Πρέβεζας.

tzimas

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί συμπεριλήφθηκε στο ρεπορτάζ και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα και μετά τη συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό ότι πάμε για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων. Συνεχίζουμε έτσι και μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα δημοσιευτεί και ο οργανισμός του Νοσοκομείου, οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε εκτός και αν έρθουν τα πάνω κάτω» τόνισε σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Τζίμας υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται λόγος ανησυχίας ούτε για τους πολίτες, ούτε για τους εργαζόμενους, το διοικητικό, νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.