Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 03:10

Νέα αρχή για το ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ στην Πρέβεζα

Στη στήριξη κυρίως κακοποιημένων ατόμων, αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών και τα παιδιά αυτών, ΑΜΕΑ, απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων ατόμων και κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων στοχεύει το Κέντρο Έρευνας και Στήριξης Θυμάτων Κακοποίησης Ευπαθών Ομάδων Προστασίας Μονογονεϊκών Οικογενειών του Δήμου Πρέβεζας το οποίο στεγάζεται σε χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Το ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ επιχειρεί να κάνει μια νέα αρχή και μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσλήφθηκαν δύο ψυχολόγοι, δύο κοινωνικοί λειτουργοί και δύο διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν το Κέντρο σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία.

οι δράσεις του κέντρου εστιάζονται στα εξής;

• Συμβουλευτικη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε γυναίκες και παιδιά, θύματα κακοποιησης έτσι ώστε να τους δοθεί η απαραίτητη ενημέρωση και η στήριξη ώστε να βρουν λύσεις και να συνεχίσουν την ζωή τους. Για τον λόγο αυτό το επιστημονικο προσωπικό του Κέντρου δέχεται καθημερινά γυναίκες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

• Κέντρο πληροφόρησης το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινόηττας μέσω διαλέξεων και ομιλιών σχετικά με το θέμα της κακοποίησης.

• Κοινωνική προετοιμασία και αυτοδυνάμωση των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

• Διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών και μελετών αναφορικά με ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

ekprev

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η άμεση συνεργασία με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ηπείρου Λευκάδας σε ότι αφορά τα θέματα της απασχόλησης.

Βασικός στόχος είναι η ένταξη των αποκλεισμένων ατόμων ή ομάδων στην αγορά εργασίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην διαδικασία της απασχόλησης.

Επιπρόσθετα το Κέντρο φιλοδοξεί να παράσχει συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομικές συμβουλές και πληροφορίες για την λειτουργία άλλων κοινωνικών υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν. Αμεση προτεραιότητα του ΚΕΣΘΥΚΕΚΟ εξάλλου είναι η δημιουργία , με όλους τους φορείς, ενός δικτύου επικοινωνίας για την ενημέρωση των δημοτών αναφορικά με το οξύ πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας για την άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί, καθώς και για όλες τις δράσεις του.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν επισκεπτόμενοι τα γραφεία του Κέντρου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.