Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015 01:25

Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύει ο δήμος Πρέβεζας

Τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά ο δήμος Πρέβεζας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, με στόχο να βοηθηθούν πολίτες του δήμου που είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν τυποποιημένα είδη διατροφής, ένδυσης, παιχνιδιών, σχολικών ειδών, ειδών οικιακού εξοπλισμού κ.α. , ενώ πόροι του Παντοπωλείου μπορεί να αποτελέσουν εισφορές, τόσο σε είδος όσο και σε χρήμα, από επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανώσεις, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, ιδιώτες αλλά και από το δήμο. Παράλληλα δωρεές, χορηγίες και άλλες εθελοντικές προσφορές θα γίνονται αποδεκτές από το δήμου προκειμένου να ενισχύεται διαρκώς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

koinoniko-pantopoleio-ierapetras-etairiki-koinoniki-eythini

Για τη στέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Συμβουλευτικής κατά της βίας των γυναικών, μετά από όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ ο έλεγχος της λειτουργίας του θα γίνεται από Επιτροπή Διαχείρισης στην οποία θα συμμετέχει και προεδρεύει ο δήμαρχος και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.

Τέλος η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διέπεται από συγκεκριμένο Κανονισμό λειτουργίας και διαχείρισης, που θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως ήδη λειτουργούσε κοινωνικό παντοπωλείο με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόνοιας του δήμου, ωστόσο αυτή είναι μια πιο οργανωμένη προσπάθεια από το δήμο.