Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 03:05

Ξεκινά η ανάπλαση της Κυανής Ακτής;

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται ότι είναι επιτέλους η έναρξη του έργου της ανάπλασης της Κυανής Ακτής, αφού μετά από μεγάλες καθυστερήσεις τελικά το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρίας του έργου.

Εκπρόσωποι του ΕΟΤ βρέθηκαν στην Πρέβεζα και επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη με τον οποίο συζήτησαν λεπτομέρειες για το έργο.

Το έργο, προυπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ θα ξεκινήσει άμεσα από την περιοχή του Παντοκράτορα προκειμένου να μην υπάρξει όχληση στην ζώνη κολύμβησης της Κυανής Ακτής.

H περιοχή ανάπλασης έχει χωριστεί σε τρία τμήματα. Συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα περικλείεται από την οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα , το πρώην στρατόπεδο Πυλάδη, το Κάστρο και την θάλασσα. Βρίσκεται σε υψομετρική διαφορά 5 έως 8 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας ενώ οι εργασίες που θα γίνουν σ¨αυτό περιλαμβάνουν μεταξυ άλλων δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και ποδηλάτων, κατασκευή πεζοδρόμων, εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών, ηλεκτροφωτισμό καθώς και φύτευση του χώρου.

Το δεύτερο τμήμα ορίζεται ανατολικά από το χώρο στάθμευσης , βόρεια από την δημοτική οδό που συνδέει την Πρέβεζα με τον Παντοκράτορα και νότια με την θάλασσα. Η έκταση του τμήματος β είναι περίπου 80 στρέμματα. Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν είναι διαμόρφωση εισόδων και προβόλων, εγκατάσταση παιδικής χαράς, δημιουργία ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμων, τοποθέτηση ομπρελών με ξύλινη βάση , αποδυτήρια , ηλεκτροφωτισμό και φύτευση του χώρου κλπ.

Τέλος το τρίτο τμήμα αφορά τον δρόμο ο οποίος συνδέει το τμήμα Α και το Τμήμα Β , ο οποίος θα πλακοστρωθεί και ηλεκτροφωτιστεί.

Φορέας υλοποίησης είναι ο ΕΟΤ ενώ οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν θα αναβαθμίσουν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο δημιουργώντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της ΛΓ΅Εφορείας Αρχαιοτήτων.