Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 13:17

Στην καταγραφή και τη σήμανση εγκαταλελειμμένων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Πρέβεζας-Από το νέο έτος η περισυλλογή τους

Στην καταγραφή και τη σήμανση των οχημάτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και γειτονιές του δήμου προχωρά ο δήμος Πρέβεζας, προκειμένου στις αρχές του νέου έτους να προχωρήσει στην απομάκρυνσή τους.

Μέχρι στιγμής η Δημοτική Αστυνομία έχει καταγράψει περίπου 50 οχήματα στα οποία έχει τοποθετηθεί και το ειδικό προειδοποιητικό αυτοκόλλητο προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα οι ιδιοκτήτες και να τα μετακινήσουν αν το επιθυμούν, ενώ εκτιμάται ότι έως και το τέλος του χρόνου τα εγκαταλελειμμένα οχήματα θα αυξηθούν

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο και προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας Πρέβεζας κ. Γιαννουλάτο, μας επισήμανε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια από το δήμο προκειμένου να καταγραφούν σε πρώτο στάδιο τα οχήματα που έχουν εγκαταλειφθεί και αποτελούν εστίες μόλυνσης ή κινδύνου και μέσα στις αρχές του 2016 αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναλάβει την απομάκρυνσή τους.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Π..Δ. 126/2004, εγκαταλελειμμένο όχημα θεωρείται:

α) Όταν εγκαταλείπεται σε δημόσιο χώρο που απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

β) Όταν εγκαταλείπεται σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο χωρίς άδεια της αρχής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

γ) Όταν εγκαταλείπεται σε ιδιωτικό χώρο χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του νομέα.

δ) Όταν υπάρχει γενικά κίνδυνος για το περιβάλλον, την υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων, όταν ιδίως λόγω της κατάστασης που βρίσκεται το όχημα δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.