Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 14:54

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας για την αποχή των δικηγόρων...

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας:

«Οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας απέχουν από τα καθήκοντά τους για το χρονικό διάστημα από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου 2015 μετέχοντας στην πανελλαδική αποχή την οποία προκήρυξε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την κατηγορηματική αντίθεσή τους στον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Ν. 4335/2015 ΦΕΚ Α 87/23-7-2015), στην εφαρμογή του οποίου αντιτίθεται σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος της χώρας καθώς και οι δικαστικές ενώσεις.

Διότι η εφαρμογή του θα προκαλέσει αδιέξοδα στα δικαστήρια εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε δικαστές, διοικητικό προσωπικό και υποδομές και θα επιφέρει περαιτέρω επιβράδυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ενώ θα πληγεί άμεσα η δίκαιη δίκη και η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς ο νέος Κώδικας θίγει θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα των πολιτών, κυρίως των αδυνάμων, οι οποίοι προσβλέπουν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν και δεν έχουν περιθώριο ούτε για πολύχρονες δικαστικές εκκρεμότητες ούτε για άδικες δικαστικές αποφάσεις.

 

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 12/12/2015

 

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».