Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 12:15

Τι ισχύει για την πρόσληψη του νέου διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας – Οι πρώτοι υποψήφιοι... - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza μέσα στις επόμενες μέρες το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων με ανοιχτή πρόσκληση, έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.

Τα τυπικά προσόντα της εν λόγω προκήρυξης θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα θα συνεκτιμηθούν για πρώτη φορά τα παρακάτω προσόντα:

-          Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος  στη διοίκηση και στα οικονομικά.

-          Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

-          Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

-          Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.

-          Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

-          Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

-          Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.

-          Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

-          Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.

-          Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί μία παραφιλολογία γύρω από τον αντικαταστάτη του κου Γεωργάκου στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, ο οποίος να σημειώσουμε πως μέχρι την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ δεν έχει παυθεί οριστικά, κάτι που θα συμβεί βέβαια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης επισήμως δεν έχει καταθέσει κανείς γραπτώς το ενδιαφέρον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα από τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, που ενδιαφέρονται για τη θέση και έχουν μάλιστα σοβαρές πιθανότητες λόγω προσόντων να αναλάβουν τη διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας, είναι ο Μίλτος Παππάς (πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ, καθηγητής ΤΕΙ κ.α.).

IMG 1238

Ο κ. Παππάς έχει τίτλο σπουδών συναφή με τη διοίκηση υγειονομικών μονάδων και κατά συνέπεια αποκτά εκ των πραγμάτων ένα επιπλέον προσόν, καθώς κεντρική πολιτική γραμμή του Υπουργείου είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν σπουδές πάνω στο αντικείμενο να δουλέψουν σε αυτό.

Ανάλογο τίτλο σπουδών έχει ακόμη ένας γιατρός στην Πρέβεζα, ο οποίος όμως δεν έχει εκφράσει ανοικτά το ενδιαφέρον του.

Πληροφορίες ακόμη υπάρχουν για δύο μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν. Πρέβεζας που σκέφονται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αλλά και για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Τομέα της Υγείας, ο οποίος προέρχεται από την περιοχή της Άρτας.

Φυσικά πριν εκδηλωθεί γραπτώς το ενδιαφέρον κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος θα είναι το φαβορί, ωστόσο όσοι έχουν τίτλους σπουδών πάνω στη διοίκηση της υγείας έχουν ένα προβάδισμα.