Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 20:46

Atpreveza ΘΕΜΑ: Τα ζητήματα που αφορούν το Ν. Πρέβεζας και τέθηκαν στον Πρωθυπουργό – Αναφορά και στο λιμάνι της πόλης

Στις 24 Δεκεμβρίου, σχετικό δελτίου Τύπου του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα (διαβάστε ΕΔΩ), ενημέρωνε για τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές Ηπείρου και Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza, ο Πρωθυπουργός της Χώρας ήταν ήρεμος και πολύ συγκεντρωμένος στα λεγόμενα των βουλευτών στη δίωρη συνάντηση που είχαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι κρατούσε σημειώσεις και σε αυτές συμπεριλήφθηκαν και σοβαρά ζητήματα που αφορούν το Νομό Πρέβεζας.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έπεσαν στο... τραπέζι είναι αυτό της Ιονίας Οδού. Οι εταιρείες έχουν ήδη πάρει μεγάλο μέρος των χρημάτων για τα έργα και οφείλουν να τα ολοκληρώσουν στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση και για τον άξονα Λευκάδα-Κατούνα, όπου θα υπάρχει και η έξοδος για την πόλη της Πρέβεζας, ενώ ευχάριστα είναι και τα νέα για τον κόμβο της Φιλιππιάδας, καθώς πριν από λίγες ημέρες υπογράφησαν οι σχετικές αποφάσεις από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ενήμερος και για το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με το λιμένα Πρέβεζας και μάλιστα για το ζήτημα αυτό συζήτησαν αρκετά με τον βουλευτή Πρέβεζας, κ. Μπάρκα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε επίσης εκτενώς για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στο Ν. Πρέβεζας, καθώς επίσης και για τα ζητήματα των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «διαρρέει» πως οι συναντήσεις αυτές των βουλευτών με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν χαρακτήρα «πολιτικού μασάζ» εν όψει της «μάχης» του ασφαλιστικού, «διαψεύδοντας» μερίδα του Τύπου και δημοσιεύματα, ενώ ο Πρωθυπουργός έκανε μία ανάλυση στους βουλευτές του για το τι έχει κερδίσει και τι έχει χάσει η Κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, κατά την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε επίσης στους βουλευτές ότι οι κύριες συντάξεις δε θα κοπούν και η Κυβέρνηση δε θα κάνει πίσω σε αυτό, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Έχουμε κερδίσει πολλά για να κάνουμε πίσω σε αυτό...».

 

 

Π.Τ.