Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015 16:20

Περισσότερες από 800 πινακίδες κατατέθηκαν στη ΔΟΥ Πρέβεζας-Ως αύριο η προθεσμία για κατάθεση πινακίδων και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Περισσότερες από 800 πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων είχαν κατατεθεί στη ΔΟΥ Πρέβεζας μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, από πολίτες που δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, αριθμός λίγο μικρότερος σε σχέση με το 2014 και το 2013, ωστόσο ενδέχεται να αυξηθεί την Πέμπτη που είναι και η τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Την ίδια στιγμή ουρές σχηματίζονται στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2016, καθώς αύριο εκπνέει κανονικά η προθεσμία, με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, εκτός αν υπάρξει τεχνικό πρόβλημα.

Να σημειώσουμε πως αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέλει να θέσει σε ακινησία το ΙΧ του για να μην καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα πρέπει έως και αύριο να προσκομίσει στην εφορία τα εξής:

• Την άδεια κυκλοφορίας.

• Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

• Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

• Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

• Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.

• Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.

Να σημειώσουμε πως λόγω της ημιαργίας η ΔΟΥ Πρέβεζας θα εξυπηρετεί την Πέμπτη μέχρι τις 12:30.