Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 02:59

«Ζεσταίνεται» εντός του Ιανουαρίου το ζήτημα του λιμανιού της Πρέβεζας

Πρόσφατα μία συνολική συζήτηση που δεν έγινε για το λιμένα της Πρέβεζας, οδήγησε στην αποχώρηση της παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Δημουργίας» από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza το ζήτημα του λιμένα και της λειτουργίας του, θα απασχολήσει μέσα στον Ιανουάριο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς τέθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων (διαβάστε ΕΔΩ).

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και άλλες αρμόδιες αρχές, το Σωματείο Λιμενεργατών Πρέβεζας, ο Μεταφορικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Ν. Πρέβεζας «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» ΣΥΝ Π.Ε., ο Μεταφορικός Συνεταιρισμός Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Φιλιππιάδας & Πρέβεζας Συν. Π.Ε. , το Σωματείο Ιδιόκτητων Φορτηγών Δ.Χ. Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας «Ο Ανδρόνικος» και ο ναυτικός πράκτορας κ. Βασίλειος Σαρδελής, κατήγγειλαν μεταξύ άλλων (διαβάστε ΕΔΩ) ότι: «...επίσης, το Υπουργείο να μην προχωράει σε αποφάσεις, που βασίζονται αποκλειστικά σε τεχνικές μελέτες προερχόμενες από τον επενδυτή του τουριστικού λιμένα».

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, υπάρχει δόση αλήθεια στο ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, λαμβάνουν υπ' όψη όσα στοιχεία προέρχονται από τους επενδυτές της Μαρίνας ΑΕ, του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας, θεωρώντας τους αξιόπιστους συνομιλητές.

Παράλληλα, υπάρχει μία δυσκολία συνεργασίας με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, για το οποίο θεωρούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου πως δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για όλα τα ζητήματα. Μέλη του ΔΣ του ΔΛΤ Πρέβεζας, σε επικοινωνία που είχαν με το atpreveza τονίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως τηρούν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προς όφελος των πολιτών της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με τη στήριξη της επιλογής B για το Master Plan του λιμανιού (διαβάστε ΕΔΩ), έχει ήδη υπάρξει επαφή του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και συνολικότερα για τα θέματα που αφορούν το λιμένα της Πρέβεζας.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν ενέργειες ώστε για τις όποιες αποφάσεις να υπάρξει μία συνάντηση/διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς ή εκπροσώπους τους.

Επιπροσθέτως αναμένεται μία αναδιάρθρωση στο οργανόγραμμα του Υπουργείου, που ενδεχομένως να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Το atpreveza παρακολουθεί το θέμα και θα σας μεταφέρει τις όποιες εξελίξεις...