Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 17:12

Δικαστικά κινείται η ΚΕΔΗΖΗ του Δήμου Ζηρού κατά ιδιώτη για το ΚΔΑΠ

Στις 5 Ιανουαρίου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού) και αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει σε δικηγόρο, όπως ασκήσει κάθε ένδικο μέσω κατά ιδιώτη και κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της επιχείρησης, με αφορμή το ΚΔΑΠ Φιλιππιάδας.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΗ, κα Γεωργία Ξώνα, ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

«Όπως γνωρίζετε με την απόφαση 35/2014 αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Φιλιππιάδα. Μετά από επίπονες προσπάθειες καταφέραμε να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε το Κ.Δ.Α.Π. το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περίπου 100 παιδιά σ’ένα άριστο περιβάλλον. Οι θέσεις εργασίας που προέκυψαν καλύφθηκαν μετά από διαγωνισμό που έγινε σύμφωνα με την υπ’αριθ. 15766/25-8-2015 διαταγή του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μετά από ενστάσεις απορριπτέων ο διαγωνισμός ακυρώθηκε και θα επαναλήφθει σύμφωνα με τον Α.Σ.Ε.Π. Όλο το χρονικό διάστημα, από τη λειτουργία του Κέντρου μέχρι σήμερα, δεχόμαστε σχόλια δημόσια προφορικά και γραπτά μέσω εφημερίδων ή μέσω διαδικτύου, τα οποία θεωρούμε συκοφαντικά, άδικα και κακόβουλα, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η σχέση εμπιστοσύνης των γονέων προς εμάς και να προκληθεί ηθική βλάβη σε βάρος της συγκεκριμένης δομής. Επειδή τα σχόλια αυτά προέρχονται πρωτίστως από αποτυχόντα του διαγωνισμού και παρά την υπομονή που επιδείξαμε αυτά συνεχίζονται, προτείνω να αναθέσουμε σε δικηγόρο, την προσφυγή μας σε κάθε ένδικο μέσω κατά του ανωτέρω και κατά παντός υπευθύνου που διακινεί συκοφαντικό και δυσφημιστικό υλικό, προκειμένου να προστατεύσουμε τη δομή και να συνεχιστεί ήρεμα το πρόγραμμα. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η πρόθεσή μας είναι να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά που συμμετέχουν και μέσω αυτών τις οικογένειές τους».

 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η διαδικασία έχει ήδη προχωρήσει, με την ΚΕΔΗΖΗ να υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του ιδιώτη, που αποκλείστηκε από το διαγωνισμό, αλλά και τοπικού blog για σχολιασμό του.

Από την πλευρά του ο ιδιώτης "απαντά" επίσης με ένδικα μέσα, αναφορικά με το διαγωνισμό και έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία από την πλευρά του, θεωρώντας πως θα δικαιωθεί.

Η συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δοθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού σε επόμενη συνεδρίασή του.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας